Bursa Generală a Locurilor de Muncă a oferit serviciu unui număr de 630 de persoane

Vineri, 21 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare a avut loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă din județul Satu Mare. Această acțiune a fost organizată ca o măsură activă în jurul celor două componente ale pieței muncii: persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă respectiv agenți economici care doresc o selecție riguroasă a personalului pe care doresc să-l angajeze.

DSC00632La Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat și oferit locuri de muncă un număr de 65 de agenți economici, din totalul de 225 de agenți economici care au fost contactați în vederea ofertei de locuri de muncă. La acest eveniment au participat și 60 de elevi, viitori studenți care au dorit să cunoască modul în care se desfășoară o asemenea bursă.

În cadrul bursei a fost amenajat și un stand special în care consilierul EURES a oferit informații despre locurile de muncă din comunitatea europeană, condiții de angajare și de muncă în spațiul european.

Din cele peste 1.500 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă participante la bursă, au fost selectate în vederea angajării un număr de 630 de persoane iar un număr de 114 șomeri au fost încadrați pe loc.

DSC00636Oferta de locuri de muncă a fost foarte generoasă și variată în următoarele domenii de acticitate: construcții, industrie ușoară, industria construcțiilor de mașini, comerț, prestări de servicii, industria prelucrării lemnului și turism.

Locurile de muncă au fost oferite atât pentru persoane necalifcate, cât și pentru cele cu studii medii și superioare. 

Au fost oferite 724 de locuri de muncă, dintre care 698 pentru studii medii și 26 pentru studii superioare.

DSC00638La deschiderea bursei au fost prezente oficialitățile județului Satu Mare, ale Primăriei municipiului Satu Mare, membii comitetului consultativ al AJOFM Satu Mare, precum și colaboratori ai Serviciului Public de Ocupare.

Directorul executiv al AJOFM Satu Mare, Marcel Marușca și directorul executiv adjunct, Simona Derșidan, au apreciat participarea numeroasă atât a firmelr, cât și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, au mulțumit oficialităților pentru prezența la eveniment și pentru sprijinul acordat în activitatea desfășurată de agenție, afirmându-și disponibilitatea de a organiza asemenea burse ori de câte ori piața muncii o cere.

DSC00651

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 21, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *