Facilități acordate absolvenților pentru stimularea încadrării în muncă

Dacă un absolvent se angajează cu program normal de muncă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada în care este înregistrat la agenția pentru ocuparea forței de muncă, poate beneficia de o primă de încadrare, reprezentând o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării în muncă.

646x404Pe perioada încadrării cu program normal de lucru, în perioada acordării indemnizației de șomaj, absolventul poate beneficia de o sumă egală cu indemnizația de șomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.

Condiția este să se mențină raporturile de muncă sau de serviciu pentru o perioadă de cel puțin 12 luni de la data angajării.

Dacă un absolvent se angajează în perioada în care beneficiază de indemnizație de șomaj, într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu, poate beneficia de o primă de încadrare egală cu de două ori valoarea indcatorului social de referință în vigoare la data acordării. De asemenea, dacă un absolvent se angajează în perioada în care beneficiază de indemnizație de șomaj, într-o localitate și ca urmare a acestui fapt își schimbă domiciliul, poate beneficia de o primă de instalare, reprezentând o sumă egală cu de șapte ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data instalării.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 2, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.