Colenelul Gheorghe Avram, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, s-a pensionat

Colonelul Gheorghe Avram, cel care timp de 10 ani a îndeplinit funcţia de inspector şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a ajuns la momentul mult aşteptat al pensionării – trecerea în rezervă. Ofiţer emblematic, cu o activitate meritorie în instituţia oamenilor de arme, domnul colonel s-a pensionat după 32 de ani de activitate desfăşurată în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

DSCN3361DSCN3379În prezenţa comenzii instituţiei şi a personalului din structurile de conducere centrale şi teritoriale colonelul dr. Mircea Olaru, Inspectorul General al Jandarmeriei Române,  i-a conferit fostului şef al Jandarmeriei Satu Mare „Placheta de onoare a Jandarmeriei Române” şi „Diploma de excelenţă” pentru întreaga activitate de ofiţer.  

Pătruns de emoţia despărţirii de colectivul Armei pe care a slujit-o o viaţă de om, fostul comandant al IJJ Satu Mare a făcut mărturisiri, cu valoare sentimentală, dar şi cu titlu de exemplu pentru cei mai tineri jandarmi: „Am pus temelia acestei unităţi, am contribuit  efectiv timp de 24 de ani,  la ceea ce este ea astăzi. Mulţumesc tuturor colegilor care m-au sprijinit in actul decizional şi în desfăşurarea întregii mele activităţi. Am avut bucuria de a lucra cu oameni deosebiţi (…). Cu ei am obţinut multe rezultate deosebite, iar neîmplinirile m-au afectat, dar nu m-au abătut de la îndeplinirea misiunilor. Tuturor le mulţumesc! Chiar dacă plec din rândul cadrelor active, cu gândul şi cu sufletul rămân alături de Jandarmeria sămăreană, căreia m-am dedicat atâţia ani (…).”

Prin vocea locotenentului colonel Ovidiu Popa, aceştia i-au adresat un mesaj de temporar bun-rămas: „Domnul colonel a constituit permanent un exemplu de demnitate şi profesionalism (…). Calităţile personale şi performanţele profesionale ale domniei-sale au fost exemple pentru noi. Ne-a fost, la nevoie, şi un frate mai mare (…), iar modul în care ne-a condus, a influenţat cariera fiecăruia dintre noi.”

La rândul lor, jandarmii sătmăreni care au avut onoarea de a-și desfăşura activitatea alături de colonelul Gheorghe Avram, sunt conştienţi că le va lipsi foarte mult şi, cu siguranţă, vor resimţi aceasta atunci când vor avea nevoie de experienţa dânsului. Chiar dacă nimeni nu este de neînlocuit, cel care a fost timp de un deceniu lider, va rămâne mereu în inimile lor ca un adevărat profesionist, care nu şi-a trădat niciodată echipa şi şi-a asumat riscuri alături de ea, a ştiut să–şi atragă respectul subordonaţilor nu prin autoritatea conferită de funcţie ci prin firea deschisă, prin empatia, prin exemplul personal şi prin capacitatea de a uni colectivul.

DSCN3368În locul colonelului Gheorghe Avram a fost împuternicit să exercite funcţia de Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, locotenent colonel Popa Ovidiu Adrian, cel care a îndeplinit funcţia de consilier juridic al inspectorului şef la aceeaşi instituţie.

Colonelul Gheorghe Avram s-a născut la 15 aprilie 1962, localitatea Valea Chioarului, judeţul Maramureş este căsătorit şi are un copil. Din mai 2005 până în prezent a fost Inspector Şef la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare, având ca responsabilităţi planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea, controlul şi evaluarea activităţilor şi misiunilor specifice structurii de jandarmi. Între februarie 2002-2005 a fost Şef de stat major şi împuternicit la comanda unităţii U.M. 0395 Satu Mare.

Între iulie1995-2002 aîndeplinit funcia de ofiţer specialist operaţii cu atribuţii de planificare, organizare şi coordonare a activităţii pe linie de ordine publică şi pază la U.M. 0395 Satu Mare. Între septembrie 1990-1995 a fost Comandant de Companie Ordine şi Siguranţă publică la U.M. 0395 Satu Mare. Între octombrie 1988-1990 a fost Comandant de Pluton U.M. 0716 Șomcuta Mare, aâand ca responsabilităţi pregătirea subunităţilor pentru luptă şi executrarea misiunilor specifice. Între august 1986-1988 a sevit ca și Comandant de Pluton la U.M. 0530 Bucureşti având ca responsabilităţi pregătirea subunităţilor pentru luptă şi executrarea misiunilor specifice. Între anii 1981-1983 a fost  tehnician controlor la TCI Baia Mare.

Între anii 1977-1981 a urmat cursurile Liceului de Construcţii Baia Mare. Între 1983-1986 a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri Activi M.I. Bucureşti. În 1991 a urmat un Curs de perfecţionare Comandant Companie la C.P.C.J. Bucureşti.  În 1995- Curs de perfecţionare operaţii la C.P.C.J. Bucureşti. În 1997- Curs de perfecţionare limba franceză la Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti. Între 1997-1999-Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti. În 2003- Curs de management la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri Bucureşti. În 2007- Master -Drept Comunitar şi Administrarea Justiţiei Antidrog, Facultatea de drept din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad.

De-a lungul întregii activități desfăşurate a fost apreciat la evaluările anuale cu calificativul „Foarte bun” şi nu a fost sancţionat disciplinar.

De-a lungul carierei ca primit următoarele decorații:

2001 – Semnul onorific „În Serviciul Patriei” XV ani;

2006 – Semnul onorific „În Serviciul Patriei” XX ani;

2011 – Semnul onorific „În Serviciul Patriei” XXV ani.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 3, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *