Evenimente culturale organizate la acest sfârșit de săptămână de Centrul Județean de Creație

În data de 5 iunie 2014, joi, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a avut loc o conferință de presă la care au participat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Felician Pop, interpretul de muzică populară și de petrecere Petrică Mureșan. Felician Pop a anunțat că vineri, 6 iunie de la ora 12.00 în Sala Filarmonicii ”Dinu Lipatti” va avea loc evenimentului cultural ”Primăvara artelor” în cadrul căruia vor fi premiați 36 de tineri și grupuri de tineri implicați în mișcarea artistică sătmăreană. Festivitatea se va încheia cu un spectacol.

10418786_689730681062415_1389281010_oDe asemenea, în data de 7 iunie, de la ora 15.00, în organizarea Consiliului Județean Satu Mare și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale se organizează ”Zilele alese ale Rusaliilor Roșii” care se dorește a fi o Gală a dansului popular maghiar. La acest eveniment și-au anunțat participarea 400 de dansatori din toate zonele cu tradiții în acest sens, acompaniați de taraful „Tökös” de la Cluj Napoca, renumit datorită numeroaselor premii naționale și internaționale câștigate. Evenimentul se va desfășura pe Aleea pietonală Corneliu Coposu. După fiecare set de dansuri, va urma o ”școală de dans” (táncház), pentru spectatorii care vor dori să învețe dansurile și în final să danseze cu artiștii.

La finalul conferinței de presă s-a mai precizat de asemenea că luni și marți, în 9 și 10 iunie, începând cu orele 10.00 se vor desfășura la Hotelul Aurora ”Zilele Acolada” la Satu Mare, la care vor participa numeroși poeți și scriitori importanți. Gala ”Luminătorii satelor” se va desfășura odată cu Zilele județului Satu Mare, pe scena de folclor din centrul orașului. Nu în ultimul rând, sâmbătă, 7 iunie, începând cu ora 12.00, în centrul orașului se va desfășura o paradă a automobilelor de epocă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 6, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.