40 de ani de înfrățire și bună colaborare a orașului Satu Mare cu Wolfenbüttel

În sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc marți, 15 iulie o conferinţă de presă în care primarul muncipiul Satu Mare, dr. Dorel Coica a prezentat delegaţia sătmăreană care a fost prezentă la Wolfenbüttel în cursul săptămânii trecute la manifestările dedicate împlinirii a 40 de ani de înfrăţire cu oraşul Satu Mare.

IMG_0012Cu ocazia aniversării a 40 de ani de înfrățire a orașului Satu Mare cu orașul Wolfenbüttel, primarii Dorel Coica respectiv Thomas Pink au semnat Certificatul de prelungire a parteneriatului cu municipiul Satu Mare. La aniversarea a 40 de ani de la momentul înfrățirii orașelor Satu Mare și Wolfenbüttel a participat o delegație de 50 de persoane formată din 46 de elevi și patru profesori în frunte cu primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, Ioan Pop, deputatul UDMR Kereskényi Gábor și alți oficiali sătmăreni. Din delegație au făcut parte elevi de la C.N. ”Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”, liceeni din Carei și de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Ansamblul folcloric ”Ceatăra” din Carei în frunte cu profesorul Adrian Pașca și echipa de baschet de la C.N. ”Mihai Eminescu” alături de profesorul Gheorghe Popdan.

IMG_0014

Elevii le-au prezentat germanilor un program artistic și cultural-sportiv, de cântece și dansuri populare, dans cu majorete, iar echipa de baschet a participat la un turneu local. Dorel Coica a mulțumit profesorilor care s-au implicat în reușita acestei acțiuni, părinților acestor elevi care pe tot parcursul vizitei au dat dovadă de bună creștere și au avut o comportare exemplară. Dr. Coica a mai precizat că elevi din Wolfenbuttel vor vizita la rândul lor Satu Mare în luna septembrie a acestui an, când se vor pune bazele unui parteneriat cu secția sătmăreană a Universității Tehnice din Cluj Napoca: ”Vom lua model de la ei privind modul în care au valorificat tradițiile și vechimea orașului Wolfenbüttel și modul în care au reușit să atragă mediul universitar în strânsă relație cu mediul de afaceri și necesarul de forță de muncă pe plan local”.

IMG_0021În încheierea conferinței de presă, primarul Dorel Coica a ținut să precizeze că anul acesta nu se vor majora taxele locale. La cererea Asociației Pensionarilor cu privire la posibilitatea acordării de gratuitate pe mijloacele de transport în comun ale Transurban SA celor cu vârste cuprinse între 65 și 70 de ani, deocamdată nu se poate pune în aplicare această solicitare.

De asemenea s-a anunțat că urmează cât de curând să fie începute lucrări de reabilitare la peste 50 de apartamente, vor începe lucrări în Piața din Micro 17, se va finaliza reabilitarea Colegiului Național ”Doamna Stanca” și se va verifica modul în care au fost efectuate lucrările de pe Strada Universului din Micro 16.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 15, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.