476 de sătmăreni au ajuns la UPU a SJU Satu Mare, în acest weekend

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, în intervalul 15.02.2013 – 18.02.2013 (ora 7.00), la Unitatea de Primire Urgențe a SJU Satu Mare au primit asistență medicală un număr de 476 de persoane, dintre care 116 au fost copii.

copil internatȘase persoane au ajuns la UPU în stare avansată de ebrietate, trei după ce au fost agresate, trei după ce au fost victimele unor accidente rutiere și alte trei după ce au fost mușcate de câine.

În data de 16.02.2013, în jurul orei 14.30, la SJU Satu Mare a fost adus, cu ambulanța, un copil de un an și cinci luni care s-a intoxicat accidental cu petrol. După afirmațiile părinților, a ingerat circa 50-60 ml. Copilului, somnolent și cu grețuri la prezentarea în UPU, i-a fost acordat primul ajutor. În scurt timp copilul și-a revenit complet dar a fost internat în secția Pediatrie pentru supraveghere.

În data de 17.02, în jurul orei 17.00, la UPU au fost aduși mai mulți copii, șapte la număr, cu vârste cuprinse între șase și 15 ani, cu o formă ușoară spre medie de intoxicație alimentară, prezentând grețuri, vărsături, scaune diareice. Potrivit afirmațiilor părinților, copiii ar fi consumat alimente distribuite de o organizație caritabilă. După ce au primit îngrijirile medicale în regim de urgență în cadrul UPU și au fost atent monitorizați câteva ore, pacienții au fost dirijați spre secția de Boli Infecțioase din cadrul SJU Satu Mare, secție la care au ajuns transportați cu ambulanța. După ce au ajuns la secția mai sus menționată, părinții au refuzat internarea, au semnat în acest sens în fișele copiilor, au plecat spre domiciliul lor cu recomandările medicilor de tratament și supraveghere.

Conform protocoalelor existente, SJU Satu Mare a sesizat conducerea DSP de suspiciunea unor toxiinfecții alimentare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 18 februarie 2013. Filed under Locale, Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.