Noapte de veghe la Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

În seara de 25 spre 26 iulie la Biserica Greco-catolică ”Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil”din Satu Mare s-a săvârșit o noapte de veghe la care au participat aproximativ 1.200 de credincioși. Manifestarea a avut loc în organizarea Reuniunii Mariane Satu Mare și Parohiei ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Satu Mare.

DSC_0263În deschiderea rânduielilor din program, părintele protopop Dumitru Roman a spus cu satisfacție că după ce timp de 16 ani credincioșii greco-catolici sătmăreni au participat la slujbe sub cerul liber în parc, la statuia dr. Vasile Lucaciu, acum au mai multe biserici să se roage. În momentul din față Satu Mare se mândrește cu cei mai mulți credincioși greco-catolici, peste 8.700, iar la nivelul municipiilor se situează pe locul 2 după Cluj-Napoca. Să încercăm să uităm din grutățile noastre cotidiene prin această noapte de veghe împreună, Adorația noastră este tot ce-i putem da lui Dumnezeu, inclusiv timpul nostru ce-l petrecem pe altarul vieții”.

DSC_0272

DSC_0266

DSC_0282Noaptea de veghe a debutat cu ”Preludiul”, concertul formației Trio Universitas, condusă de Rudolf Fatyol, directorul Filarmonicii Satu Mare, care a interpretat piese clasice cu caracter religios, de Mozart și Haydn. A urmat Vecernia, slujită de pr. protopop Emil Gârboan şi Surorile Baziliene, ”Rozariul de durere cu meditații si cântece religioase”, cu pr. Emil D. paroh Ștei, Acatistul Maicii Domnului, Program de cântece religioase, Paraclisul Maicii Domnului, Devoţiune la Sf. Sânge, Sf. Liturghie Romano Catolică și predică, Rugăciuni de noapte cu dezlegările cele mari cu pr. Irineu de la Mănăstirea Prislop, Agapă, cântece religioase, Adoraţie cu binecuvântare euharistică cu pr. Roman Dumitru, Sf. Maslu cu pr. Emil Gârboan, protopop de Baia Mare, împreună cu preoţii prezenţi, Rozariul de bucurie cu meditații si cântece religioase, Sfânta liturghie greco-catolică, Rugăciunea de închidere şi salutul gazdelor.  

La buna desfășurare a nopții de veghe și-au adus aportul protopopul Dumitru Roman, protopopul de Maramureș Emil Diurcă, starețul mănăstirii Prislop, Irineu, preoții Alexandru Dragoș, Andrei Pop, Gheorghe Simion, Florin Fodoruț, Iulian Budau, Emil Gârboan, Nicușor Glodan, Cristian Sabău, Ovidiu Bârle.

În încheriere părintele protopop a declarat: ”Odată la două luni, conform rânduielilor Bisericii Catolice din România, se organizează noaptea de veghe de către reuniunile mariane în scopul de a mulțumi bunului Dumnezeu, de a-L preamări pentru binele dat, de a-L ruga pentru îndreptare, ajutor și iertarea păcatelor. Cu această ocazie participanții rostesc în comun Rozariul, se citește Acatistul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului, prin care solicităm mijlocirea Preacuratei Maria la Dumnezeu pentru nevoile și iertarea păcatelor noastre”.

Lia Nicoară

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 26, 2014. Filed under Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *