Până la data de 31 iulie, în evidențele AJOFM Satu Mare s-au înscris 419 absolvenți

Absolvenții promoției 2014 din județul Satu Mare sunt asteptați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în vederea înregistrării și obținerii de sprijin în vederea angajării. Sunt acordate gratuit servicii de informare și consiliere, de mediere pentru identificarea unui loc de muncă, de formare profesională prin programe de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare și specializare.

AJOFM-Satu-Mare-8-680x365Până la data de 31.07.2014 s-au înregistrat în baza de date a agenției 419 absolvenți din care 3 au absolvit învățământul primar, gimnazial și profesional; 3 au absolvit învățământul special; 12 au absolvit învățământul superior și 401 au absolvit liceul și școala postliceală.

Dintre aceștia 145 sunt înregistrați la Satu Mare, 130 la Carei, 44 la Negrești Oaș, 68 la Tășnad și 32 la Turț. Din cei înregistrați s-au angajat până în prezent 36 de absolvenți.

Cei înregistrați în baza de date și care nu se pot angaja, pot beneficia de ajutor de șomaj dacă:

– În termen de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenția pentru ocuparea forței de muncă sau la un furnizor de servicii specializate, acreditat.

– Nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.

– Nu urmează o formă de învățământ la data solicitării dreptului.

– Nu realizează venituri sau realizează din activități autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință în vigoare.

Documentele necesare înscrierii la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare sau la punctele de lucru sunt:

– Carte de identitate;

– Adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea că este apt de muncă ori că are eventuale restricții medicale;

– Actul de absolvire a formei respective de învățământ (original și copie);

– Adeverință eliberată de furnizorul de servicii acreditat prin care se certifică data înregistrării în evidențele acestuia;

– Acte eliberate de organele financiare teritoriale din care să rezulte că nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință. Indemnizația de șomaj pentru absolvenți poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii, iar cuantumul reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare. Se acordă la cerere pentru o perioadă de 6 luni. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 5, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.