Informarea privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior

După cum informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, absolvenții de învățământ superior pot beneficia de prevederile Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului. Absolvenții de învățământ superior care au promovat examenul de licență, și la debutul în profesie se angajează cu contract individual de muncă pe un post conform specializării absolvite pot să încheie un contract de stagiu.

5320451595f9cf7922000000Durata contractului de stagiu este de 6 luni, cu excepția situațiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu. Contractul de stagiu se încheie obligatoriu în formă scrisă, în limba română.

Salariul de bază al stagiarului, stabilit prin contractul individual de muncă, este cel negociat de părți, pentru un program de 8 ore pe zi, respectiv de 40 de ore în medie pe săptămână, în condițiile legii, ce se completează cu prevederile din contractul colectiv de muncă.

Angajatorii care încheie un contract de stagiu în condițiile prezentei legi primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu pentru acel stagiar, o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare, prevăzut de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, în limita fondurilor allocate cu această destinație.

Pentru acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj, angajatorul încheie cu agenția pentru ocuparea forței de muncă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data încheierii contractului de stagiu, o convenție conform modelului prevăzut în normele de aplicare  

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 13, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *