Șvabi din patru țări s-au întâlnit la Beltiug la acest sfârșit de săptămână

Sămbătă, 16 august, comuna Beltiug a fost locul de întâlnire a șvabilor sătmăreni și a celor din Germania, Austria și Ungaria. Întâlnirea a fost organizată de Organizația Județeană Satu Mare a Forumului Democrat al Germanilor, împreună cu Forumul Democrat German din Beltiug, Forumul Democrat German din Transilvania de Nord și Primăria comunei Beltiug.

DSC_0127La cea de-a 25-a ediție a serbării Schwabentreffen, au participat la invitația primarului comunei Beltiug, Bartok-Gurzău Ioan, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Rudolf Riedl, subprefectul Altfater Tamás, senatorul UDMR, Pataki Csaba, președintele Forumului Democrat German Satu Mare, Ioan Leitner și președintele de onoare al Forumului Democrat German, Johann Forstenheizler. Acesta din urmă a vorbit despre revitalizarea vieții cultural-identitare a șvabilor sătmăreni și despre istoria zbuciumată de 300 de ani a șvabilor sătmăreni.

La sărbătoarea de la Beltiug a avut loc defilarea fanfarei, a majoretelor, invitaților și a peste 20 de formații svăbești de cor, fanfară și dans. La ora 12.30 a început programul cultural-artistic cu participarea unor formații din Transilvania, Polonia, Germania și Ungaria. Ziua s-a încheiat cu un bal șvăbesc.

DSC_0158

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 17, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *