50 de kilograme de cocaină, introduse în România de o grupare de traficanţi de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIIOCT) şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul Antidrog au destructurat o grupare transfrontalieră de traficanţi de droguri, formată din cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni.

cocainaÎn luna aprilie 2012, DIICOT a capturat cantitatea de aproximativ 50 kilograme cocaină, puritate 93%, introdusă de către membrii grupării pe teritoriul României, în scopul comercializării, valoarea drogurilor fiind de 6 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis miercuri AGERPRES, gruparea reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor – Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani, şi Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani, au organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relaţia America de Sud – Europa de Vest.

Drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi de interes pentru gruparea infracţională.

Traficanţii intenţionau ca o parte din droguri procurate din America de Sud să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România – portul Constanţa.

În prezent, inculpaţii se află în stare de deţinere pe teritoriul Italiei, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni.

Astfel, Banev Evelin Nikolov este arestat de autorităţile italiene pentru implicare în activităţi de trafic internaţional de droguri, fapte desfăşurate în 2007, împreună cu alţi cetăţeni bulgari şi români.

De asemenea, acesta este cercetat şi de alte autorităţi de aplicare a legii din UE pentru implicare în activităţi infracţionale.

Procurorii DIICOT au cooperat în interesul soluţionării cauzei cu ofiţerii DEA, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către DOS şi SRI.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii DIICOT au cooperat şi cu Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, precum şi cu autorităţile judiciare partenere din Grecia, Bulgaria şi Italia.

Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

sursa: http://www.agerpres.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 16, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.