La Satu Mare se desfășoară Adunarea Generală a Municipiilor din România

În perioada 25-26 septembrie se desfășoară la Satu Mare Adunarea Generală a Municipiilor din România la care și-au anunțat participarea primari din 85 de municipii. În deschiderea adunării au rostit cuvinte de bun venit: Tudor Pendiuc – președintele AMR și primarul municipiului Pitești, Dorel Coica – primarul Municipiului Satu Mare și membru în Comitetul Director al AMR, Evelyn Huytebroeck – membru în Comitetul Executiv Regional European al ICLEI-Autorități Locale pentru Sustenabilitate, (REXCom), fost ministru al Regiunii Bruxelles, Belgia, Carsten Rothballer, Ofițer politici pentru schimbări climatice – ICLEI Europe.

DSC_0048La eveniment au fost invitați și reprezentanți ai Guvernului României și Parlamentului României: Alin Mitrică – secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Sirma Caraman – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. De asemenea Ambasada Olandei a fost reprezentată de inginer Leon J.H. Smet, expert al Conceptului ”Green City”.

În cadrul Adunării Generale membrii AMR au dezbătut probleme de natură legislativă de interes pentru administrația publică, proiecte viitoare, Raportul Comitetului Director al AMR pentru perioada 2013-august 2014 și vor fi desemnați reprezentanți AMR în Comitetul Regiunilor (COR) și Congresul Autorităților Locale și Regionale (CPLRE). Adunarea Generală AMR a fost urmată de evenimentul final al AMR în cadrul proiectului SEAP PLUS ocazie cu care a fost semnat un Memorandum de Cooperare între primăria municipiului Satu Mare și Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord Agenția Satu Mare.

DSC_0052AMR este o structură reprezentativă a autorităților publice locale din România care acționează în numele membrilor săi și le promovează interesele la nivel național și european. AMR reunește toate cele 103 municipii ale României și cele șase sectoare ale Municipiului București.

DSC_0067Pe parcursul desfășurării lucrărilor precum și în cadrul conferinței de presă s-au discutat următoarele probleme: Proiectul SEAP PLUS – realizări și continuitate, Protecția împotriva efectelor schimbărilor climatice – măsuri prioritare de combatere, Concluziile celei de-a Șasea Întâlniri de Twinning dintre AMR și ICLEI prezentate de Primăria Municipiului Bistrița, de primarul Ovidiu Crețu, trezorier în Comitetul Director al AMR,Măsuri de succes la nivel local/regional pentru implementarea SEAP; Lecții învățate, impact și rezultate legate de elaborarea/implementarea unui IBE/PAED la nivel de municipiu, prezentată de Gabriela Fistiș, Director executiv, DENKSTATT România SRL; Mobilitate urbană durabilă- PM Bistrița/PS 1/PM Făgăraș; Promovarea Memorandumurilor de Cooperare (MoC) cu furnizori de utilități locali elaborate și încheiate în cadrul proiectului SEAP PLUS. Etape aprcurse, Metode și Bune practici: PM Pitești, PM Zalău, PM Făgăraș, PM Ploiești, PS1, PM Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 26, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *