PSD va iniția ”Prima mașină”, un nou program pentru susținerea tinerilor între 18 și 35 de ani

Vineri, 10 octombrie, deputatul Octavian Petric și purtătoarea de cuvânt a Partidului Social Democrat Satu Mare, Manuela Rogoz au susținut o conferință de presă în care s-au abordat două teme majore din cadrul agendei de lucru a primului ministru Victor Ponta, candidatul la funcția de președinte al României din partea alianței PSD-UNPR-PC.

IMG_0079Prima temă abordată a fost în legătură cu intervenția primului ministru Victor Ponta, la întâlnirea de la Milano cu principalii lideri europeni. În intervenția sa Victor Ponta s-a referit și la soluțiile care au generat noi locuri de muncă în România, peste 200.000. În același timp s-a subliniat importanța acordată tinerilor pentru găsirea locurilor de muncă în concordanță cu pregătirea fiecăruia. Octavian Petric a mai subliniat că în trimestrul I al anului 2014, au fost angajați în Satu Mare prin A.J.O.F.M. 1.276 de persoane, cu 60% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2013, majoritatea lor fiind tineri.

A doua temă a fost despre Programul ”Prima casă” pentru tinerii români plecați la muncă în străinătate, în scopul apropierii de familie și reîntregirea acesteia, de asemenea se va iniția Programul ”Prima mașină” pentru tineri între 18 și 35 de ani. ”Este primul program ce stimulează întoarcerea tinerilor acasă”, pentru care statul asigură fondul de garantare a împrumuturilor. În ultima perioadă s-a reușit echilibrarea raportului dintre pensionari și cei care lucrează, prin creșterea economică înregistrată. Ca urmare cele trei organisme financiare internaționale, au avut aprecieri pozitive la adresa țării noastre, afirmând că România este o țară atractivă, stabilă, cu o creștere economică bazată pe consum, industrie, agricultură”, a spus deputatul Petric.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.