Cele mai importante 25 de lecții spirituale pentru fiecare din noi

Există foarte multe lecții pe care le putem învăța în cursul vieții noastre, lecții care ne pot ajuta să depășim problemele noastre și să trăim o viață plină de mulțumire și de împlinire. Din acest motiv, vă prezentăm lista unora dintre cele mai importante 25 de lecții spirituale pe care fiecare dintre noi ar trebui să le înțelegem și să le păstrăm în inima noastră. Iată 25 de lecții spirituale care te pot îndrepta către un loc mai bun:

1-inner-peace-dawid-jaron1. Nu lasa niciodată comportamentul altor persoane să-ți spună ce să faci. Ești o ființă liberă și ești responsabil de propriile tale acțiuni.

2. Cu toții suntem conectați. Dacă ajuți o altă ființă umană, te ajuți pe tine. Dacă rănești o altă ființă umană, te rănești pe tine.

3. Nu-ți fie frică de experiențele dureroase. Durerea nu este nici bună, nici rea, dar putem alege să avem față de ea o atitudine bună sau rea.

4. Atunci când vei elimina din interiorul tău toate așteptările și toate dorințele cu privire la modul în care ar trebui să se comporte oamenii, nu te vei mai simți înșelat sau rănit niciodată.

5. Toate fricile își au originea din frica pe care o avem față de moarte. Dacă nu vă familiarizați cu această idee, nu veți fi capabili să trăiți o viață cu adevărat lipsită de griji.

6. Nu poți cunoaște mai multe despre o altă persoană decât poți cunoaște despre tine. Cu cât te vei cunoaște pe tine mai mult, cu atât vei ajunge să-i cunoști mai bine pe cei din jurul tău.

7. Dragostea adevărată nu te poate răni, pentru că oferă fără să ceară nimic în schimb. Așa că, indiferent dacă dragostea este văzută sau respinsă de către cei asupra cărora ne-o îndreptăm, ea continuă să fie ceea ce este.

8. Bucuria și suferința sunt două fațete ale aceleiași monede. Niciodată nu poți avea una fără cealaltă.

9. Nu poți vindeca boala prin tratarea simptomelor. În schimb, încearcă să tratezi rădăcina simptomelor, cauza problemei.

10. Dumnezeu este adevărul.

11. Nu te concentra prea mult asupra a ceea ce fac sau ce spun ceilalți oameni. Mai degrabă încearcă să afli motivul pentru care vorbesc și acționează în felul în care o fac. Acest lucru este valabil și pentru tine.

12. Spune adevărul indiferent de consecințe. Onestitatea este singura cale prin care vei putea să fii împăcat cu tine însuți.

13. Posesiunile ajung să te posede. Eliberează-te de atașamentul pe care-l ai față de lucrurile tale.

14. Fiecare dintre noi venim pe această lume singuri și o părăsim tot singuri. Nu vă fie teamă de singurătate pentru că doar în acele momente veți înțelege cine sunteți cu adevărat.

15. Nu te lăsa mai prejos în nicio relație. Adevărata prietenie poate înflori sub soarele unui respect reciproc.

16. Atunci când pierzi un prieten, nu te grăbi să-l înlocuiești cu un altul. În schimb, creează-ți spațiu și examinează-ți durerea pe care o simți.

17. Uneori dușmanii tăi te pot ajuta mai mult decât o fac prietenii. Inamicii sunt întotdeauna dispuși să-ți sublinieze aspectele negative ale personalității tale.

18. Satisfacția nu înseamnă mulțumire. Satisfacția vine și pleacă, în timp ce mulțumirea rămâne cu tine pentru totdeauna.

19. Nu confunda dorința ca fiind dragoste. Dorința este un foc care arde foarte repede în timp ce dragostea este o briză calmă.

20. Fiecare dintre noi suntem motivați de durere sau de dragoste. Alege motivația pe care ți-o oferă dragostea.

21. Încearcă să te schimbi pe tine însuți, nu lumea. Numai în cazul în care vei putea întruchipa schimbarea pe care dorești să o vezi în lume, lumea va rămâne la fel pentru tine

22. Nu evita experiențele neplăcute în care sunt implicați cei din jurul tău. Privește aceste experiențe ca pe niște oportunități care te pot ajuta să înțelegi mai bine oamenii, în loc să îți proiectezi propriile imagini mentale asupra experiențelor.

23. Nu există o altă cunoaștere în afara cunoașterii de sine. În cazul în care ceea ce știi te poate transforma, atunci această cunoaștere se poate numi adevărata cunoaștere.

24. Credințele tale îți influențează percepțiile, în același mod în care ochelarii de soare colorează ceea ce vezi.

25. Nu-i imita pe ceilalți. Creează-ți propria cale și urmeaz-o!

Sursa: wakingtimes.com

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 21, 2014. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.