Sancțiuni contravenționale de peste 10.000 lei, aplicate duminică de polițiști

Şi duminică, 24 februarie, poliţiştii rutieri s-au aflat la datorie, pe principalele artere de circulaţie, acţionând pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi responsabilizarea tuturor participanţilor la trafic. Au fost aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare a depăşit suma de 10.000 lei, iar trei şoferi au rămas fără permise de conducere.

politiaAcestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice deoarece au fost surprinşi depăşind viteza legal admisă, nerespectând culoarea roşie a semaforului ori conducând după ce consumaseră alcool.

Este cazul unui şofer de 42 de ani, din  Maramureş, care a condus autovehiculul pe DN 1 C, în localitatea Iojib, având o concentraţie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însă surprins de echipajele rutiere, fiind sancţionat cu reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru 90 de zile.

În unele situaţii, abaterile depistate în trafic de poliţiştii rutieri au întrunit elementele constitutive ale unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Spre exemplu, ieri, pe Bulevardul Henri Coandă, poliţiştii Biroului Rutier au oprit pentru control un tânăr de 23 de ani care conducea un moped, constatând în urma verificărilor că acesta nu poseda permis de conducere de nicio categorie.

Alexandru P., din Satu Mare, este anchetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile a unui autovehicul fără a deţine permis. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 25, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.