Asociația Stea a prezentat copiilor din comunitate proiectul de horticultură lansat în aprilie

Prima activitate de grup de prezentare a activităților din cadrul proiectului de horticultură lansat de Asociația Stea, s-a desfășurat în data de 30 octombrie 2014 la sediul asociației cu o acțiune creativă la care au participat 18 elevi de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” și 14 beneficiari, din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare. Împreună, aceștia au sculptat și pictat dovleci, creând măști de Halloween.

dovleci 3Cu această ocazie, asistentul social din cadrul proiectului le-a vorbit celor prezenți despre activitățile care se vor desfășura la „Ferma educațională”. Acțiunea de la centru a deschis astfel seria activităților care se vor derula pe viitor între beneficiarii Asociației Stea și elevii din școlile partenere.

Scopul proiectului este de a ajuta beneficiarii să își crească stima de sine şi să-şi dezvolte abilităţile de integrare socială. De asemenea se creează oportunităţi prin care ei să fie recunoscuţi şi apreciaţi în comunitate, punându-şi în valoare munca, abilităţile şi competenţele. De-a lungul proiectului, cel puțin 20 de persoane, dintre cei 42 de beneficiari care provin din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare, vor fi selectate în rolul de “profesor” punându-și astfel în valoare o serie de puncte forte care le va spori încrederea că şi ei sunt membri valoroşi ai comunității.

Grâdina și solariul din cadrul acestui proiect, vor fi folosite drept model de fermă educațională de cultivare de legume. Aici, cadrele didactice din cadrul școlilor partenere, elevi și beneficiari vor lucra împreună la plantarea, îngrijirea și cultivarea, legumelor, plantelor aromatice şi florilor. Opt astfel de întâlniri se vor desfășura pe parcursul proiectului, acestea integrându-se cu precădere în programul de activităţi al elevilor din timpul “Şcolii altfel”.

dovleciAceste activităţi se desfăşoară în cadrul proiectului intitulat „Start pentru incluziune socială prin muncă”, pe care Asociaţia Stea îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016 şi beneficiază de sprijinul Consiliului Local Satu Mare. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro), beneficiind de o finanţare nerambursabilă în valoare de 62.091,92 Euro.

Persoanele doritoare să participe ca voluntari la aceste acţiuni ne pot contacta la e-mail: asociatiastea@gmail.com, telefon: 0361884330 sau 0747232619, sau personal la centrul de zi din Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr.14 în zilele lucrătoare de la ora 8.00 la 16.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 10, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.