Oferta culturală și turistică a județului nostru, prezentată și apreciată la Bistrița

În cadrul celei de a zecea ediții a Festivalului Internațional de Teatru și Literatură ”Liviu Rebreanu”, care a avut loc la Bistrița în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie 2014, o delegație sătmăreană de oameni de cultură a prezentat unui larg și diversificat auditoriu, oferta culturală și turistică a județului nostru.

bistrita 28-30 nov 2014Manifestarea a avut loc la Galeriile de Artă  ”Casa cu lei” și a fost moderată de cunoscutul scriitor clujean, Cornel Udrea, de directorul Centrului Cultural municipal ”George Coșbuc” Bistrița, Dorel Cosma și scriitoarea Elena M. Cîmpan, mentorul cenaclului ”Conexiuni”.

Astfel, Felician Pop și-a lansat cartea ”Turn desfrunzit”, precum și volumul de traduceri ”Reb Ancili și alte povestiri despre evreimea Oașului” a lui Rodion Markovits.

”Recunosc că județul Bistrița – Năsăud este unul dintre cele mai frumoase din România dar să știți că la 200 de kilometri de aici, în județul Satu Mare, veți putea întâlni un altfel de spațiu, tainic și ademenitor, cel în care elementele arhaismului încă necontaminat, se întrepătrund cu vestigiile fabuloase ale unui trecut istoric, plin de mistere. Satu Mare este încă o lume pe care merită să o vizitezi, cea al cărei spirit încercăm să-l surprindem în paginile noastre” a declarat Felician Pop.

Poetul Aurel Pop a prezentat cel mai recent număr al revistei ”Citadela”, precum și revista „Force Tourism Satu Mare”, foarte bine primite de cei prezenți.

10686660_698249796938359_6538982704098600408_neditedLa rândul său, Robert Laszlo, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, a vorbit despre condiția tânărului scriitor în lumea contemporană, despre rolul catalizator al culturii și însemnătatea păstrării acelor tradiții care ne-au dat identitate și valoare.

Și-au mai prezentat volumele scriitorii: Virgil Șerbu Cisteianu, Sorin Lucaci, Vasile Muste, Anca Sîrghie, Mariana Pândaru Bârgău, Silviu Guga, Menuț Maximinian, Dorel Cosma, etc.

Pe lângă scriitorii din întreaga țară, la eveniment au participat și creatori din Israel, Franța, Republica Moldova, China, Serbia, Belarus și Bulgaria.

Cultura sătmăreană se bucură de o adevărată apreciere, iar participarea la evenimentul de la Bistrița se înscrie în demersurile oamenilor de cultură sătmăreni de a face cât mai cunoscute, spiritualitatea și frumusețea unică a acestor locuri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 1, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.