Peste 250 de participanți, la marșul organizat de Ziua Internațională a Bolilor Rare de la Carei

Miercuri, 27 februarie 2013, de la ora 12.30, în municipiul Carei s-a desfășurat un marș cu ocazia Zilei internaționale a bolilor rare unde au participat peste 250 de persoane, majoritatea tineri școlari.

Marșul a fost organizat de Asociația Werdnig Hoffman în colaborare cu Direcția de Cultură și Sport și cu sprijinul Poliției municipale Carei. S-a pornit din fața bisericii romano-catolice Calasantius și prima oprire a fost Primăria municipiului unde, viceprimarul municipiului Carei, dl. Keizer Ludovic a stat de vorbă cu membrii asociației. Toți participanții marșului s-au deplasat apoi în parcul dendrologic unde Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a ținut un scurt discurs despre obiectivul principal al manifestației: sensibilizarea populației cu privire la bolile rare și de a evidenția impactul acestora asupra vieții pacienților.

De la ora 13.30, Castelul Károlyi a găzduit un simpozion pe tema bolilor rare. În deschidere a luat cuvântul Bogdan Georgescu, Veres Robert din partea Asociației Werdnig Hoffman, dr. Lovász Andrei, Rodica Maxim, consilier județean, Doina Măceșan, jurnalist și protopopul Radu Filip. Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de formația Magic Dance a Centrului cultural municipal, condusă de Raluca Păvăluc.

Galerie foto: 

DSC_7808

DSC_7818

DSC_7827

DSC_7830

DSC_7901

DSC_7904

DSC_7913

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 februarie 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.