S-a inaugurat Centrul Multifuncțional Alter Ego al SPAS Satu Mare

În prezența primarului municipiului Satu Mare dr. Dorel Coica, marți, 16 decembrie ora s-a dat în folosință Centrul Multifuncțional Social Alter Ego al Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare, care este parte integrantă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Se află pe aleea Mircești nr. 10. Acest proiect a fost finanțat de Uniunea Europeană, Guvernul României, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

DSC_0002Proiectul este în valoare totală de 2.912.244,74 Ron. Beneficiarii Centrului Multifuncțional vor fi: copii provenind din familii monoparentale cu risc de ruptură a legăturii de familie; persoane vârstnice lipsite de sprijin psiho-social; tineri și persoane adulte aflate într-o situație de dificultate generatoare de marginalizare sau excludere socială.

Proiectul promovează un model de bună practică în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă comunitatea locală oferind un cadru adecvat pentru implicarea treptată și eficientă a mai multor factori sociali locali, în rezolvarea problemelor legate de protecția persoanelor aflate în situații de risc.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea unei noi structuri de servicii sociale, în vederea creerii unui sistem flexibil multidisciplinar care să răspundă cât mai adecvat nevoilor sociale indentificate tipologiei potențialilor beneficiari și condițiilor particulare în care aceștia se află în municipiul Satu Mare.

DSC_0017Centrul Multifuncțional va furniza următoarele servicii: asistență și îngrijire, consiliere psihologică pentru copil și familie, socializare și petrecerea timpului liber, asistență juridică administrativă. Serviciile de consiliere vor consta în consiliere socială și psihologică, orientare și consiliere profesională, consiliere juridică, orientare școlară, consiliere și orientare, asistarea persoanelor cu dificultăți psoho-sociale, persoane cu probleme psihologice, cu dependență de alcool, persoane vârstnice aflate în situații limită.

Centrul va oferi 11 locuri de muncă pentru psihologi, juriști, asistenți sociali, psihopedagogi. La realizarea excepțională a acestui așezământ și-au adus contribuția asistentul de proiect Manuela Leiti, consilier, precum și echipele de proiect Andreea Anghel-Sveda, managerul proiectului, Liliana Măgureanu și Daniel Horațiu asistență tehnică, Diana Mocan și Monica Loga care au asigurat asistența financiară și nu în ultimul rând responsabilul de comunicare Vasile Faur.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 16, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to S-a inaugurat Centrul Multifuncțional Alter Ego al SPAS Satu Mare

  1. Bună, dacă se ivește un loc liber mă interesează
    va mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.