36 de şoferi au rămas ieri fără permis

Peste 300 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi contravenţional şi alţi 36 de şoferi au rămas fără permise ieri, în cadrul unei acţiuni de amploare organizate de poliţiştii tuturor formaţiunilor rutiere din judeţ, în scopul diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere. 

trafic

Poliţiştii rutieri au urmărit în mod prioritar depistarea în trafic a persoanelor ce nu respectă prevederile legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare, numai în municipiul reşedinţă de judeţ constatându-se în câteva ore 34 asemenea abateri. Sancţiunea aplicată de poliţişti în aceste cazuri a fost reţinerea permiselor de conducere şoferilor ce au încălcat normele rutiere vizate şi suspendarea exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice. 

Aceeaşi sancţiune a fost aplicată şi altor doi conducători auto, surprinşi de echipajele rutiere în timp ce depăşeau cu peste 50 km/oră viteza legal admisă ori nu acordau prioritate de trecere altor vehicule. Cu câte 420 de lei au fost amendaţi de poliţişti şi doi tineri care au circulat cu autoturismele pe trotuar, zonă destinată pietonilor. 

Au fost continuate şi acţiunile de depistare a şoferilor ce conduc vehicule care nu îndeplinesc condiţiile tehnice impuse de normele în vigoare,  constatându-se peste 20 de asemenea abateri.

Tot în cadrul acţiunilor derulate ieri pe linie rutieră a fost constatată şi comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei, trei şoferi fiind anchetaţi de poliţişti pentru conducere cu alcoolemie, cu permis suspendat ori a unui autovehicul neînmatriculat. 

Unul dintre conducătorii auto, Marius G., de 29 de ani, din Ardud, a fost depistat de echipajele Serviciului Rutier în timp ce conducea un autoturism, a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie expirase. Şoferul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În cursul zilei trecute a fost surprins în trafic, de către poliţiştii Biroului Rutier, şi un sătmărean de 32 de ani, căruia îi fusese suspendat permisul de conducere. Lucian Z. este anchetat pentru conducere fără permis.

Unul dintre conducătorii auto suspectaţi de comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei au provocat şi evenimente rutiere, din fericire soldate doar cu pagube materiale. Este cazul unui bărbat de 47 de ani, din Medieşu Aurit, care a urcat la volan după ce consumase băuturi alcoolice şi a intrat în coliziune cu atelajul condus de un alt localnic din comună. Au intervenit de urgenţă la faţa locului poliţiştii Postului de Poliţie Medieşu Aurit, care au efectuat cercetarea la faţa locului şi au procedat la testarea conducătorilor de vehicule cu aparatul etilotest. În urma acestei proceduri a rezultat că Ioan P., aflat la volanul  autoturismului, avea o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferului i-au fost recoltate şi probe biologice pentru stabilirea îmbibaţiei alcoolice din sânge, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o alcoolemie peste limita legală. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 17, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.