Jandarmii sătmăreni au desfăşurat ieri o acţiune de prevenire a violenţei, la Şcoala din Botiz

La solicitarea expresă a directorului Şcolii cu clasele I-VIII din Botiz, profesoara Ramona Roman, jandarmii sătmăreni au desfăşurat ieri, cu începere de la ora 12.00, o activitate preventiv-educativă în scopul identificării formelor de violenţă, a prevenirii şi combaterii acestora.

DSCN0139În acest context, jandarmii s-au întâlnit cu elevii claselor a VII-a şi a VIII-a şi le-au vorbit despre indisciplină şi violenţă şi de legătura de cauzalitate dintre acestea. De asemenea, elevii au fost sfătuiţi cum să procedeze în caz de violenţă. Violenţa, cu toate formele ei, este o realitate care îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în societate, chiar şi în şcoală, unde există un nivel de indisciplină inerent, ca rezultat al faptului că elevii sunt la o vârstă la care sunt tentaţi să treacă peste reguli, iar această indisciplină poate duce la un comportament violent. Lipsa modelelor sociale poate influenţa comportamentul elevilor, aceştia putând fi tentaţi să imite acţiunile văzute în cercul de prieteni sau în imediata vecinătate. Aceste modele sunt perpetuate şi în familie, şi pe stradă, iar şcoala are puţine şanse de a schimba mentalitatea elevilor, în condiţiile în care aproape toate celelalte surse de informare spun contrariul.

În general, faptele antisociale cel mai întâlnite în şcoală sunt agresiunile exprimate prin: injurii, jigniri, îmbrânceli sau intimidări. Pornind de la acestea, de cele mai multe ori izbucnesc conflicte cu o justificare minoră, însă care pot culmina cu agresiuni fizice cu consecinţe dintre cele mai grave.

                                                   

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 1 martie 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.