70 de kilograme de hrană, pentru păsările din Grădina Romei

În data de 18 februarie, Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare în colaborare cu Asociația pentru Protecția Liliecilor din România și Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, au inaugurat într-un cadru festiv o hrănitoare de păsări în Grădina Romei. Această hrănitoare este alimentată sistematic de personalul Societății Carpatine Ardelene Satu Mare.

P1050098Hrănirea pe timpul iernii poate ajuta mai multe specii de păsări. Prin hrănire, mai mulți indivizi pot supraviețui zilele geroase ale lunilor de iarnă. De obicei, hrănirea începe odată cu sosirea iernii și se continuă până în primele săptămâni ale primăverii. Regularitatea în asigurarea hranei este foarte importantă, deoarece păsările se obișnuiesc și devin dependente de această sursă de hrană. Pentru multe specii aceasta poate să fie singura sursă de hrană, deoarece stratul de zăpadă, chiar și subțire, poate să acopere hrana lor.

Pe parcursul acestui sezon de hrănire, Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare a oferit păsărilor în jur de 70 de kg de hrană. Amestecul depus conținea diverse semințe oleaginoase, în cea mai mare parte semințe de floarea soarelui. 

P1050075

Hrănitoarea din Grădina Romei s-a dovedit un succes în rândul unui număr destul de mare de specii de păsări. Astfel, au apărut în mod regulat indivizi ai speciilor: botgros (Coccothraustes coccothraustes), cinteză de iarnă (Fringilla montifringilla), cinteză (Fringilla coelebs), pițigoi albastru (Parus caeruleus), pițigoi mare (Parus major), țiclean (Sitta europaea), vrabie de casă (Passer domesticus), vrabie de câmp (Passer montanus) și florinte (Carduelis chloris). De multe ori, numai printr-o hrănire sistematică se poate contribui la supraviețuirea acestor specii. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 1, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.