În 2015 se acordă 220.000 de locuri pentru pensionari, în stațiunile balneare

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou informează că, conform declarației d-nei Rovana Plumb, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, începând cu data de 16 februarie 2015 pensionarii vor beneficia de sejururi de tratament balnear.

eugenia sabouÎn anul 2015 se acordă aproximativ 220.000 de locuri în stațiunile balneare, cu 10.000 mai multe decât în 2014, conform Hotărârii de Guvern din 28 ianuarie 2015.

Actul normativ stabilește că pot beneficia de tratament balnear pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii, în limita locurilor disponibile. Biletele de tratament sunt acordate în baza criteriilor stabilite anual, printr-un ordin comun al Casei Naționale de Pensii Publice și al caselor de pensii sectoriale (MAI, SRI, MAPN).

Cererile se depun la Casa de Pensii din raza de domiciliu a solicitantului. Durata de sejur va fi de 16 zile. În perioada imediat următoare urmează să fie demarate procedurile de acordare a biletelor de tratament în unitățile proprii ale Casei Naționale de Pensii Publice, respectiv în stațiunile: Amara, Buziaș, Covasna, Geoagiu, Lacul Sărat, Olănești, Niculina Iași, 1 Mai, Moneasa, Pucioasa, Bizusa, activitatea în aceste stațiuni fiind demarată de Societatea Comercială de Tratament Balnear și Recuperator din subordinea Casei Naționale de Pensii Publice.

Casa Națională de Pensii Publice urmează să demareze procedura de licitații pentru achiziția publică de servicii de tratament balnear cu operatorii de servicii pentru celelalte stațiuni din țară.

În cursul anului 2014, județului Satu Mare i-au fost repartizate un număr de 4.576 de bilete de tratament, iar procentul de valorificare pe anul 2014 a fost de 91,85%.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 2, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *