Obligații esențiale care revin persoanelor care beneficiază de indemnizație de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare informează că persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj au câteva obligații esențiale pe care  nu le vor neglija, acestea sunt:

somaj1.Dacă beneficiezi de indemnizație de șomaj, ești obligat să te prezinți lunar, pe baza programării sau ori de câte ori ești solicitat, la agenția pentru ocuparea forței de muncă la care ești înregistrat, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă.

2.Ești obligat să comunici în termen de 3 zile agenției pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate orice modificări ale condițiilor care au condus la acordarea drepturilor.

3.Trebuie să participi la serviciile pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agenție pentru ocuparea forței de muncă la care ești înregistrat. Această obligație nu se aplică atunci când persoanele care obțin indemnizația de șomaj participă la programe de formare profesională, organizate în condițiile legii și a căror finanțare este asigurată din asistență financiară nerambursabilă primită de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului European de dezvoltare regional, Fondul social European și Fondul de coeziune.

4.Mai mult, în calitate de beneficiar al indemnizației de șomaj ești obligat să cauți activ un loc de muncă.

5.Nu în ultimul rând, ești obligat să înștiințezi în scris agenția pentru ocuparea forței de muncă la care care ești înregistrat dacă intervine starea de incapacitate temporară de muncă. Veți transmite numele medicului prescriptor și unitatea în care acesta activează, în 24 de ore de la data acordării concediului medical.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 4, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *