A.J.O.F.M. Satu Mare continuă procedura de emitere a Cardului Profesional European

Cardul Profesional European este un proiect implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă București. Introducerea cardului profesional pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă face parte din activitățile de dezvoltare și implementare a acțiunilor inovative în sprijinul modernizării serviciilor de ocupare și creștere a vizibilității și accesibilității serviciilor oferite.

cardul profesional europeanȘomerii care vor porni în căutarea unui loc de muncă nu vor mai avea nevoie de CV, ci vor putea folosi un card special, eliberat de ANOFM și numit ”Card Profesional European”.

Documentul va conține toate informațiile necesare angajatorului și poate fi folosit de șomeri și de cei care își caută un loc de muncă, cu condiția să fie înregistrați la ANOFM prin intermediul agențiilor județene sau locale din țară.

Cardul Profesional European va ține loc de CV atunci când șomerul se va prezenta la un interviu, iar datele lui vor fi înregistrate într-un soft aflat la dispoziția ANOFM. Cardul va conține poza beneficiarului, dar și un cod numeric pentru fiecare persoană în parte.

Acesta va conține toate datele profesionale și medicale ale persoanei respective, la câte firme a lucrat și ce posturi a ocupat, până la datele de contact și domeniile de care este interesat.

Cardul a fost creat în baza unui proiect strategic național, care vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare prin introducerea unui sistem informatic complex, ce are la bază acest card ca și instrument de autentificare.

Persoanele din județ aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și persoanele care se află deja înregistrate în evidențele instituției, pot deveni posesori ai acestui card adresându-se personalului de la sediul AJOFM Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 februarie 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.