Daciana Sârbu, nominalizată „Europarlamentarul Anului” pentru domeniul sănătăţii

Recent au fost date publicității la Bruxelles nominalizările pentru premiile „Europarlamentarul Anului”, care oferă recunoaștere celor mai activi și influenți membri ai Parlamentului European. Daciana Sârbu (PSD) se numără printre aleșii considerați cei mai implicați și activi.

daciana sarbuFiecare domeniu de activitate al legislativului comunitar își găsește corespondent într-o categorie de premii. Anul acesta, la categoria „Sănătate”, unul dintre cei 3 eurodeputați nominalizați este Daciana Sârbu. Potrivit anunțului oficial, nominalizarea recunoaște „munca neobosită pentru îmbunătățirea rezultatelor europene în domeniul sănătății”.

Plasarea pe această listă scurtă a favoriților la premiul „Europarlamentarul Anului” vine astfel să confirme activitatea intensă a soției premierului, care și-a continuat ritmul acțiunilor și în acest mandat. Așa cum e și firesc, domeniul sănătății este unul foarte important pentru Uniunea Europeană, iar rapoartele, dezbaterile și negocierile din această comisie sunt printre cele mai relevante din activitatea legislativului de la Bruxelles.

În vara anului 2014, Daciana Sârbu a fost aleasă de colegii săi vicepreședintă a acestei comisii, care se ocupă de legislația europeană privind sănătatea publică și protecția mediului. De altfel, chiar la începutul acestei săptămâni ea a condus una dintre ședințele comisiei, unde s-a dezbătut strategia UE privind pădurile.

Europarlamentarul s-a implicat și în campanii și inițiative destinate protejării pacienților. Tot în această lună, ea a fost desemnată și lider al unei structuri care militează la Bruxelles pentru ajutorarea celor care suferă de afecțiuni neurologice, primind această responsabilitate din partea colegilor eurodeputați și a ONG-urilor europene de profil. Asta după ce chiar în timpul campaniei electorale, soția premierului semna, alături de alți 3 eurodeputați, un articol-apel pentru măsuri urgente la nivelul UE împotriva cancerului pancreatic, apărut în Parliament Magazine. Soția premierului se remarcă și prin numărul mare de rapoarte amendate la PE, ocupând primul loc în rândul delegației românești.

Delegația PSD este de altfel singura care are 3 membri pe lista de nominalizați la aceste premii, alături de Daciana Sârbu fiind apreciați și eurodeputații Sorin Moisa (la categoria Piața internă) și Victor Negrescu (la categoria Agenda digitală). Niciun europarlamentar de la PDL nu se regăsește pe această listă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 7, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.