Orașul Tășnad va derula investiții importante în perioada 2014-2016

Primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, urmează un plan bine stabilit de investiții începute încă în anul 2014, investiții care vor duce la modernizarea infrastructurii locale și ridicarea nivelului de trai. Lăudabilă este inițiativa primarului Vasile Mitrașca de a promova o transparență totală în domeniul proiectelor de investiții. Astfel, pe parcursul săptămânii care vine, toți tășnădenii vor primi o scrisoare prin care Primăria îi va informa despre realizările din anul 2014 și proiectele de investiții până în anul 2016.

mitrascaPrintre realizările anului 2014 se pot enumera: amenajarea aleii parcului Pompierilor, covorul de beton astfaltic în satul Sărăuad, strada Cloșca și Petru Maior, reparații de trotuare pe un număr însemnat de străzi. Au fost așternute 800 tone de piatră pe drumul comunal Tășnad-Rațiu, repararea drumurilor pietruite în satul Cig și Valea Morii. Importante lucrări s-au realizat și în satațiunea turistică, grădinițe, școlii și liceu, de asemenea Casa de cultură, Clubul elevilor, Asociația culturală ”Ady-Kölocsey”.

Multe investiții începute în 2014 vor fi continuate în acest an. Pe loc de frunte se situează lucrările de construcție și reabilitare a rețelei de apă și canalizare, prin construirea a 17 km de canalizare și de reabilitarea a încă 3 km. Se vor construi 6 noi stații de pompare a apelor uzate, 2 km conducte sub presiune. Rețeaua de apă potabilă se va extinde pe aproximativ 6,6 km. Termenul de finalizare fiind la 30 octombrie 2015. Noua stație de epurare pentru ape uzate se va construi pe strada Santăului.

În plan figurează și modernizarea DJ 191 Marghita-Tășnad, care va avea legătură la autostrada Transilvania. Acest drum de 27,264 km, are termen de finalizare 31 decembrie 2015. Nu a fost uitată nici Zona de agrement Tășnad. Va fi modernizat un tronson de drum de 3,77 km și va include lucrări de modernizare a străzilor Avram Iancu, Crasnei, Margaretelor, Ștefan cel Mare, inclusiv un drum vicinal care să facă legătura cu DJ 191 Marghita-Tășnad. Vor fi construite 77 de podețe dalate, un pod peste Valea Cehalului precum și o pistă de biciclete pe o lungime de 1 km.

În circa 12 luni de la semnarea contractului în august 2014, se va termina construirea sediului Primăriei orașului Tășnad, o investiție care este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Cu finanțare de la Banca Mondială și în cadrul unui Program al Ministerului Educației Naționale se va construi o Grădiniță cu două grupe în Cartierul Zorilor. Este așteptată de către tășnădeni cu mare interes, reabilitarea stației de tratare și pompare a apei potabile, lucrare care va fi finalizată la mijlocul anului 2015.

Orașul Tășnad este interesat tot mai mult de atragerea unui număr cât mai mare de turiști. În acest scop se va construi, până la sfârșitul anului 2015 un Centru Național de Informare și Promovare Turistică, precum și a unei Baze de tratament în zona de agrement, urmărindu-se consolidarea și dezvoltarea potențialului turistic a Stațiunii Turistice din Tășnad.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 7, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.