Elevi ai Colegiului Național Mihai Eminescu, invitați la studii universitare în Olanda

După cum ne informează Mirabela Csirak, profesor de limba engleză la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, miercuri, 18 februarie 2014, în sala festivă a Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare, a avut loc o prezentare a Saxion University of Applied Sciences din Deventer, Olanda, la care au participat elevi din clasele a XI-a ale colegiului.
eminescu1În prima parte a întâlnirii cu elevii, d-na Alexandra Cuvintir, reprezentant al societății Student Consulting Romania, a enumerat câteva dintre oportunitățile de care dispun studenții români doritori să aplice pentru studiu în Olanda, respectiv facilitățile financiare oferite de statul olandez (împrumuturi de studiu foarte avantajoase) de care aceștia pot beneficia începând cu anul II de studiu.
În cea de-a doua parte, dl. Adrian Borggrave, profesor de management intercultural la Universitatea Saxion, a avut o expunere interesantă prin care și-a propus să îi convingă pe viitorii absolvenți eminescieni de beneficiile studiului în spațiul anglo-saxon. Discursul relaxat si extrem de savurat de public s-a axat pe promovarea caracterului multicultural al Olandei și, în egală măsură, al universității Saxion, doritoare să ofere servicii educaționale de calitate studenților din toată lumea. Din cele relatate de către profesorul Borggrave, universitatea oferă studenților cursuri de Afaceri Internationale si Studii de Management, cu accent pe domenii de interes actuale precum globalizarea, cetățenia globală, dezvoltarea personală, branding-ul personal, cooperarea cu instituții si companii regionale si internaționale, etc.
eminescu2În încheierea intâlnirii, profesorul olandez a trecut in revistă câteva nume ale unor absolvenți eminenți ai universității, toți străini, care au realizat, respectiv coordonează si în prezent proiecte de succes în cadrul unor companii cunoscute pe plan internațional. Reacția elevilor la cele prezentate a fost una pozitivă, in special datorită demonstrației veritabile de marketing oferită de către oaspetele olandez.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 18, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *