Victor Ponta: Prin modificările la Codul fiscal propunem din 2016 cota de TVA de 20% și de 9 % la produsele alimentare

Guvernul îşi propune, prin propunerile de modificare ale Codului fiscal şi ale Codului de procedură fiscală, o reducere a cotei generale a TVA la 20% şi o cotă de 9% la produsele alimentare de bază de la 1 ianuarie 2016, a declarat premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, miercuri, 18 februarie 2015, la Palatul Victoria.

victor-pontaVictor Ponta a subliniat că prin adoptarea celor două Coduri coaliţia de guvernare îşi va îndeplini şi ultimul angajament asumat în programul USL din 2011-2012.

„Reforma Codului fiscal şi a Codului de procedură fiscală reprezintă una din reformele fundamentale de care România are nevoie. S-a lucrat foarte mult la acest proiect şi anul trecut, s-a discutat foarte mult cu reprezentanţii mediului de afaceri, dar niciodată nu suntem siguri de formă până nu o discutăm de zece ori. Astăzi este o primă prezentare. Veţi avea o lună de zile în care mergeţi şi în comisiile de specialitate, în care discutaţi cu mediul de afaceri cu reprezentanţii contribuabililor. Peste o lună, după ce toate ministerele dau avize, trimitem proiectul în Parlament. În Parlament se discută din nou, în Senat şi Camera Deputaţilor. Ideal este să adopte Parlamentul aceste noi Coduri până la sfârşitul sesiunii şi să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016”, a declarat premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Victor Ponta a explicat că „regulile fiscale vor fi mai simple”.

„Din punctul meu de vedere, şi eu asta reţin din actualele Coduri, în baza propunerilor de fond pe care le facem ne îndeplinim ultimul angajament pe care l-am luat în programul de guvernare al USL. Am promis că dăm înapoi pensiile şi salariile, le-am dat, am promis că deblocăm fondurile europene, le-am deblocat, am promis creşterea indemnizaţiilor, creştem salariul minim şi toate astea le-am făcut. (…) Ultimul lucru esenţial altfel era reducerea TVA. În baza tuturor regulilor care le introducem de la 1 ianuarie 2016 putem să venim cu cota generală la TVA la 20% şi cu cota de 9% pentru produsele alimentare de bază. În felul acesta avem îndeplinite toate angajamentele asumate de USL în programul de guvernare din 2011-2012”, a mai declarat premierul.

Agerpres

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 24, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.