Peste 22.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitore, înregistrate în prima zi

Peste 22.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitore au fost completate, luni, în prima zi de înscrieri, 18.932 vizând copii care au sau vor împlini şase ani până la 1 septembrie 2015, iar 3.093 de cereri, copii care vor împlini şase ani după această dată, anunţă Ministerul Educaţiei.

copiiPotrivit datelor înregistrate în sistem, în prima zi de înscriere, până la ora 18:00, au fost completate la nivel naţional 22.025 de cereri. Dintre acestea, 18.932 de cereri vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 3.093 de cereri, copiii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2015).

Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015 – 2016, începând de luni, până în data de 13 martie. În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor.

Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 8.00 – 20.00 (luni-vineri), respectiv 8.00 – 13.00 (sâmbăta). În intervalul 20 – 21 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Tot luni, a început şi înscrierea copiilor în clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aceştia aparţin aceştia. Înscrierea se va face, tot până pe 13 martie, direct la sediul unităţilor de învăţământ, pe acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare.

Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, Ministerul Educaţiei a alocat perioada 23 martie – 3 aprilie. În data de 10 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Gandul.info

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 24, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.