La Valea Vinului, prefectul Eugeniu Avram a promis că va fi mereu aproape de oameni

Deplasarea efectuată de prefectul Eugeniu Avram, din data de 2 martie, în târgul organizat în comuna Valea Vinului a fost foarte bine primită de majoritatea oamenilor care s-au aflat la târg, unde au fost aproximativ 4.000 de persoane. Cetăţenii au ţinut să profite de prezenţa prefectului pentru a-şi prezenta problemele cu care se confruntă.

tirg

Fiind aproape de începerea campaniei agricole de primăvară, oamenii au cerut prefectului sprijin în vederea obţinerii subvenţiilor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură dar şi plata ajutorului de minimis de către Direcţia Agricolă, sume care ar asigura finanţarea lucrărilor agricole.

O problemă foarte des invocată de cetăţeni a vizat susţinerea din partea statului în vederea valorificării animalelor crescute în gospodării, această activitate fiind unica sursă de venit pentru foarte mulţi. Prefectul a anunţat că va analiza împreună cu factorii responsabili din APIA şi Direcţia Agricolă situaţia derulării plăţii formelor de sprijin pentru sectorul agricol. Referitor la problema valorificării animalelor, prefectul va informa Ministerul Agriculturii pentru a se vedea care ar fi posibilităţile de sprijinire a crescătorilor, fiind convins că această problemă nu este specifică doar judeţului Satu Mare.

Nu au lipsit abordările legate de aplicarea legilor fondului funciar, însă prefectul i-a rugat pe cetăţeni să vină la sediu unde pot fi consultate documentele şi se pot formula răspunsuri de specialiştii din cadrul instituţiei.

Pentru a le arăta că este preocupat de problemele cetăţenilor, prefectul Eugeniu Avram a promis că va fi mereu aproape de oameni, prin prezenţa în mijlocul lor cât mai des posibil şi va urmări personal modul în care problemele lor sunt rezolvate în limitele şi competenţele legale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 3, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.