Pictorul Lendvay Zoltan expune la Castelul Karolyi

Duminică, 3 martie 2013 de la ora 12.15, în sala de expoziţii a castelului Károlyi din Carei a avut loc vernisajul expoziţiei pictorului Lendvay Zoltán.

La începutul vernisajului, au luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul direcţiei de Cultură şi Sport a municipiului Carei, care a deschis vernisajul, urmat de scriitorul Sróth Ödön, primarul municipiului Carei, Kovács Eugen, şi protagonistul evenimentului, Lendvay Zoltán, care a mulţumit celor prezenţi, emoţionat şi impresionat totodată de numărul mare al acestora.

După discursurile celor amintiţi a urmat un moment artistic susţinut de elevi ai Centrului Cultural al municipiului Carei şi profesori ai acestora. Kovács Zsóka a recitat poezii, pregătită de instructorul Kiss Zita şi referentul Adrian Ştefănuţi, iar Nagy Anita a interpretat o melodie, acompaniată la chitară de instructorul Szücs József.

După cum s-a menţionat în discursul introductiv, fiecare tablou are povestea sa, o poveste care se poate regăsi în viaţa noastră cotidiană. Lendvay Zoltan vede în orice doar frumuseţea absolută. Pentru el, pictura este doar un alt fel de a ţine un jurnal. El a trăit farmecul fiecărui peisaj sau obiect din tablou, iar prin măiestria culorilor, a liniilor şi a pensulei ni l-a transmis şi nouă. Aşa cum noi răsfoim un jurnal, în care fiecare filă ne aminteşte de un loc, o persoană sau un eveniment, pentru artistul Lendvay Zoltan lucrările sale reprezintă jurnalul propriei vieţi, a propriei viziuni asupra vieţii.

Direcţia de Cultură şi Sport a municipiului Carei, în calitate de organizator, i-a oferit o diplomă artistului, pentru realizarea expoziţiei.

Expoziţia poate fi admirată de către vizitatori timp de trei săptămâni, conform programului Muzeului Municipal Carei.

Galerie foto: 

858526_10151482635019559_1735863898_o

887184_10151482634899559_1206156380_o

610

590

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 3, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *