Elevii Școlii Gimnaziale “Ion Creangă”, locul I la Cupa Antidiscriminare organizată de Asociația Stea

Și în acest an, echipa Stea și elevii din mai multe școli sătmărene au reușit să transmită mesajul de antidiscriminare a copiilor și tinerilor străzii printr-o competiție de fotbal găzduită ieri la școala gimnazială “Ion Creangă”. Încă de la începutul competiției, profesorii îndrumători și reprezentanții Asociației Stea au transmis elevilor mesajul de antidiscriminare toleranta si solidaritate față de grupurile defavorizate.

2După trei ore de joc organizat și desfășurat conform regulamentului O.N.S.S., elevii școlii Ion Creangă, îndrumați de profesorul de sport Szabo L. Tamas, s-au clasat pe primul loc, fiind urmați de elevii școlii gimnaziale Călinești Oaș, însoțiti de doamna profesoara de educație fizică și sport, Jaczola Katalin iar pe locul al III-lea s-au clasat elevii școlii gimnaziale “Octavian Goga” îndrumați de doamna profesoară Stan Oana.

La competiție au mai participat și echipa de elevi de la Liceul de Arte Aurel Popp, însoțiți de domnul profesor de educație fizică și sport, Fărcășanu Teodor, echipa Liceului Tehnologic Ardud, însoțiți de doamna profesoară Camelia Pop și echipa Asociației Stea îndrumată de asistentul social Diana Tarța.

1

5La finalul celor trei ore petrecute împreună, toți participanți au ieșit învingători pentru simplul fapt ca au ales sa dedice timp sustinerii celor aflati in dificultate. Organizarea, implicarea și dăruirea elevilor și profesorilor în desfășurarea acestei competiții a fost răsplătită la final cu medalii și diplome de participare. Activitățile din cadrul campaniei continuă joi, 26 martie cu biblioteca vie, eveniment găzduit de colegiile naționale Doamna Stanca și Mihai Eminescu.

6Campania se va încheia vineri, 27 martie 2015 printr-o acțiune stradală organizată de voluntarii Asociației Stea care vor oferi trecătorilor posibilitatea de a transmite mesaje anti-discriminare prin intermediul unui panou mobil. Mesajele vor fi fotografiate și transmise pe scară largă prin intermediul mijloacelor de comunicare online.

Competiția de fotbal se înscrie în cadrul campaniei “Antidiscriminare a grupurilor vulnerabile” din cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către Asociaţia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a Municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanţare nerambursabilă şi 25.166,25 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.

Asociația Stea mulțumește conducerii școlii gimnaziale “Ion Creangă” pentru suportul și implicarea  în organizarea și desfășurarea acestei competiții precum și conducerii Inspectoratului Școlar. Deasemenea, mulțumește domnului profesor de educație fizică și sport Szabo L. Tamas, inspectorului școlar Dumitru Petru, domnilor și doamnelor profesori de educație fizică și sport și îndrumătorilor, Fărcășanu Teodor, Jaczola Katalin, Stan Oana și Camelia Pop pentru participarea la această competiție.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 26 martie 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.