Statul a tăiat ajutorul social elevilor chiulangii

Autoritățile iau măsuri drastice împotriva părinților care nu-și trimit copiii la școală, dar primesc ajutoare sociale. Pentru că elevii au adunat prea multe absențe în primul semestru, statul a tăiat ajutoarele în cazul a 35.000 de familii.  Oamenii vor primi din nou alocatiile, dar numai dupa ce fac dovada ca cei mici s-au reintors la cursuri.

eleviLa nivel național, peste 16.000 de familii pierd ajutorul de la stat și încă 19.000 încasează mai puțini bani din cauza absențelor acumulate de copii în primul semestru al acestui an școlar, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit legii, dacă un elev acumulează într-un semestru între 10 si 19 absențe nemotivate, alocația de susținere a familiei scade cu 20%. Dacă lipsește de 20 de ori, suma se înjumătățește. Iar dacă numărul orelor de chiul trece de 20, familia pierde acest drept.

„În al doilea semestru, dacă copilul frecventează cu regularitate cursurile școlare, harta pentru plata alocației se poate relua”, a explicat Marinela Dinu, directorul general ANPIS. În topul județelor cu cei mai mulți părinți care au rămas fără alocația de susținere a familiei se află Mureș, Dolj și Bacău.

Romaniatv.net

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 8, 2015. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.