A.J.O.F.M. Satu Mare: Cine se poate asigura în sistemul asigurărilor de șomaj

Se pot asigura în sistemul asigurărilor de șomaj, în condițiile Legii nr. 76/2002, cu modificările și completările ulterioare, următoarele categorii de persoane:

AJOFM-asociat unic sau asociați;

-administratori care au încheiat contracte potrivit legii;

-persoane fizice autorizate;

-întreprinzători persoane fizice, titulari ai întreprinderilor individuale, precum și membrii întreprinderilor familiale;

-cetățeni români care lucrează în străinătate, potrivit legii;

-alte persoane care realizează venituri din activități desfășurate din activități potrivit legii și care nu se regăsesc în niciuna din situațiile prevăzute la literele a-f.

Aceste categorii de persoane pot încheia contract de asigurare de șomaj cu agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau, după caz, reședința, dacă au cel puțin vârsta de 18 ani și sunt asigurate în sistemul public de pensii și în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Venitul lunar pentru care se asigură aceste categorii de persoane nu poate fi mai mic decât salariul minim brut pe țară garantat în plată, stabilit potrivit legii, și mai mare decât echivalentul a de 5 ori câștigul salarial mediu brut, stabilit potrivit legii, în vigoare în luna pentru care se plătește contribuția de asigurare de șomaj.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 19, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.