Primăria Municipiului Satu Mare organizează între 8-10 mai Târgul ”Produs de Cluj”

Primăria Municipiului Satu Mare în parteneriat cu Asociația ”Produs de Cluj” organizează în municipiul Satu Mare cea de-a 32-a ediție a Târgului ”Produs de Cluj”. Târgul va avea loc în zilele de 8-10 mai, în pasajul Corneliu Coposu și Piața 25 Octombrie. Programul acestei manifestări a fost prezentat într-o conferință de presă susținută de primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica împreună cu directorul Asociației ”Produs de Cluj”, Ramona Moldovan, consilierii Natalia Covaci și Dan Băbuț.

IMG_0023”Am reușit să ajungem la Satu Mare care a fost pe lista noastră de priorități. Dorim să arătăm sătmărenilor ceea ce este specific pentru Cluj. Scopul nostru este susținerea micilor producători care nu au putere financiară să se promoveze singuri. Prin aceste târguri îi promovăm național și internațional, gratuit, fără costuri din partea lor. La acest târg vor participa și 22 de producători sătmăreni, în cadrul celor 90 de standuri amenajate”, a declarat directorul Asociației ”Produs de Cluj”, Ramona Moldovan.

Primarul dr. Dorel Coica a spus: ”Mă bucur că suntem parteneri asociați la acest eveniment și dorim ca și producători sătmăreni să participe alături de clujeni la celelalte târguri, pe care le va organiza asociația în alte locații din alte județe. Vrem ca în calendarul acestei asociații să fie inclus și județul Satu Mare, cu produse tradiționale”.

Asociația ”Produs de Cluj” a luat ființă în anul 2010, fondator fiind Consiliul Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Agro Transilvania.

Vă prezentăm programul complet al Târgului, potrivit organizatorilor:

Vineri, 8 mai 2015, între orele 12.00-22.00 este deschis Târgul de produse tradiționale și meșteșugărești. Vor putea fi achiziționate produse din carne, lactate, gemuri, sucuri și siropuri naturale, miere de albine, ciocolată și prăjituri de casă, uleiuri presate la rece, costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate de mână, produse pe bază de lavandă și multe altele.

Între orele 18.00-21.30 va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul folcloric „Cununița”, „Cununița Năzdrăvană” din Satu Mare și interpreții: Maria Carmen Sas, Leontina Dorca, Andrada Bârsăuan, Georgiana Marina, Mihaela Grindean, Petrică Mureșan și Orchestra.

Sâmbătă, 9 mai 2015, între orele 09.00 – 22.00 este deschis Târgul de produse tradiționale și meșteșugărești.

Între orele 13.00-15.00 se va desfășura un atelier pentru copii de sculptură în fructe și legume.

Între orele 16.00-18.00 va avea loc programul cultural susținut de Forumul Democrat al Germanilor din Județul Satu Mare: Flash Mob condus de Erika Lucaci și Gabriela Rist, Grupa de dans copii și tineri Gemeinsam din Satu Mare, Grupa de flaut din Baia Mare, Grupa de dans a Grădiniței Hám János din Satu Mare, Fanfara de copii din Satu Mare și Foieni condusă de Czier Zsolt, Grupa de dans Edelweiß din Vișeul de Sus, Recital al copiilor de la Școala cu predare în limba germană din Zalău, Spectacol de percuție al copiilor de la LTG Johann Ettinger împreună cu Cserey Csaba, Grupa de dans Regenbogen din Oradea, Grupa de dans Gute Laune din Satu Mare.

Între orele 18.00-22.00 Clubul Vedetelor va susține un spectacol de folclor: „Muguri de folclor”, Ansamblul folcloric din Mera, Cluj Napoca și interpreții: Georgiana Lobonț, Maria Golban Șomlea, Mariana Morcan, Vasile Coca, acompaniați de taraful „Plaiuri Someșene”.

Duminică, 10 mai 2015, între orele 09.00 – 21.00 este deschis târgul de produse tradiționale și meșteșugărești.

Între orele 12.00-13.00 va avea loc un Spectacol de magie „Hocus Pocus”, Magic Puppet
Orele 17.30 – 21.00: Spectacol folcloric susţinut de Adriana Irimieș, Roxana Suciu, Raul Oltean, Crina Varga Haiduc, Felix Galan, Ioan Dordoi, Valeria și Traian Ilea.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 6, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *