Cum pot beneficia de serviciile A.J.O.F.M. Satu Mare absolvenții promoției 2015

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare vine în sprijinul absolvenților promoției 2015 cu informații privind piața muncii din județ, țară și străinătate, referitoare la locurile  de muncă existente, oferta de calificare, precum și posibilitatea de a beneficia de ajutor de șomaj.

AJOFMA.J.O.F.M. te ajută dacă: te înregistrezi la agenție, ori la alți furnizori specializați pentru stimularea ocupării forței de muncă, acreditați în condițiile legii.

Tinerii absolvenți beneficiază de: informare și consiliere profesională; mediere pentru identificarea unui loc de muncă; formare profesională gratuită prin programe care asigură inițierea, calificarea, recalificarea, perfecționarea, specializarea; facilități financiare.

Absolvenții pot beneficia de indemnizație de șomaj dacă: în termen de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenția pentru ocuparea forței de muncă din raza de domiciliu sau reședință sau la un furnizor specializat sau acreditat; nu a reușit să se încadreze în muncă potrivit formării profesionale; nu urmează o formă de învățământ la data solicitării dreptului; nu realizează venituri sau realizează din activități autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință în vigoare.

Documentele necesare înscrierii la A.J.O.F.M. sunt următoarele: carte de identitate; adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea că este apt pentru muncă ori că are eventuale restricții medicale; actul de absolvire a formei respective de învățământ .

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 11, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Cum pot beneficia de serviciile A.J.O.F.M. Satu Mare absolvenții promoției 2015

  1. Oferte de lucru pentru toti ! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. NU este necesara niciun fel de experienta !
    Oferta: plata se calculează în funcție de implicare și realizări; instruire gratuită prin email; contract legal de comision; scrisoare de recomandare; posibilitatea de a lucra de acasa (fiecare isi face singur programul de lucru).
    Cerinte: calculator, conexiune internet, cunostinte minime PC, rabdare, seriozitate, perseverenta.
    Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: geta.iacob97@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *