Proiectil neexplodat, găsit de un localnic din Roșiori

În cursul zilei de miercuri, 14 mai, în jurul orei 11.10, specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare s-au deplasat în localitatea Roşiori, unde în urma executării lucrărilor de amenajare a curţii interioare, un cetăţean a găsit un proiectil explozibil de calibru 37 mm, misiunea fiind anunţată prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J.

ProiectilElementul de muniţie neexplodat a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii elementelor de muniţie neexplodate, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active.

De asemenea, este interzisă introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte. Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 14, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *