Trofeul ”Paul Badea” a fost câștigat de Ovidiu Domide și Daniel Nistor

Trofeul ”Paul Badea” a fost câștigat de echipajul sătmărean format din Ovidiu Domide și Daniel Nistor. Cei doi coechipieri au reușit să se impună în fruntea clasamentului general al primei etape din Campionatul Național de Rally Raid sezonul 2015.

1

2Sâmbătă dimineață, 22 mai, s-au aliniat la start echipajele pregătite să se aventureze pe cele 5 probe speciale creionate în zona Codrului însă doar 8 au izbutit să ajungă la punctul de sosire. Provocarea etapei a fost ultima probă specială din ziua a doua când, din pricina ploii torențiale, copiloților le-a fost foarte greu să găsească reperele din roadbook.

Mai multe echipaje s-au rătăcit iar echipajul italian Vicenzo Cangi și Lorenzo Duse a dat o adevărată dovadă de fairplay. La volanul unui Isuzu Trooper i-au tractat pe Mihai Ban și Marius Dobrișan aproape jumătate din proba specială. Deși aparent Kia Sportage-ul pilotat de Mihai Ban părea că va ajunge la finish în cele din urmă echipajul a fost nevoit să împingă autovehiculul pe ultimii 5 metri.

Chiar dacă traseul părea facil pentru Ovidiu Domide și Daniel Nistor, și ei au avut de furcă cu navigația din cauza ploii torențiale. Totuși avansul a fost suficient de mare astfel încât să termine raliul cu un avans de aproape 10 minute în fața echipajului italian Mauro Selvatico și Guidode Sabbata.

DSC_0281

DSC_0283

DSC_0293

DSC_0303”A fost o cursă pe cât de palpitantă pe atât de dificilă. Mă bucură faptul că am reușit să ajungem cu bine și în cel mai scurt timp la punctul de sosire” a declarat copilotul Daniel Nistor. În clasamentul general al raliului, după cele două Nissan-uri Patro, pe podium a mai urcat și echipajul brașovean Dan Berger și Gabriel Goran care au concurat cu un Jeep Cherokee.

Etapa de la Satu Mare a fost și un bun prilej pentru ca o familie să debuteze în C.N.R.R., Kristian Zsolt și Kristian Daniel, tată și fiu, au îndrăznit să se înscrie cu un Suzuki Vitara și au reușit să se clasifice pe locul 6 la general.

Festivitatea de premiere a fost organizată la Restaurantul ”Miorița” iar gazdă a fost Roxana Ciuhulescu. Vedeta este o împătimită a sportului cu motor și prietenă apropiată a organizatorilor. Înainte de decernarea premiilor s-a ținut un moment de reculegere și s-a aplaudat în cinstea celui care a fost Paul Badea, mare iubitor de Rally Raid.

Etapa I a Campionatului de Rally Raid a avut parte de un real succes atât în rândul spectatorilor cât și a participanților.

În calendarul Campionatului Național de Rally Raid urmează etapa de la Bistrița ce va avea loc în perioada 19 – 21 iunie.
În total sezonul 2015 numără 5 etape iar după cea de la Satu Mare și Bistrița urmează etapa III de la Baia Mare (24 – 26 iulie) apoi etapa IV va avea loc la Brașov (18 – 20 septembrie) iar etapa finală va avea loc la Timișoara în perioada 16 – 19 octombrie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 24, 2015. Filed under Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.