Peste 800 de angajați ai M.A.I. au acționat ieri în localitățile afectate de inundații

În contextul prelungirii avertizărilor hidro-meteorologice pentru mai multe judeţe din Nordul şi Vestul ţării, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a dispus ca forțele aflate în teren să fie suplimentate cu efective de intervenție din județele limitrofe celor afectate de inundații.

pompieri-inundatiiAstfel, detaşamente compuse din 20-30 de pompieri se vor alătura efortului de îndepărtare a efectelor inundațiilor de ieri.

La acest moment sunt în vigoare: o avertizare de Cod Roşu de inundaţii pentru un sector îndiguit al râului Crasna de pe raza judeţului Satu Mare, valabilă până mâine, la ora 12.00 şi o avertizare de Cod Portocaliu pentru râul Maja din judeţul Satu-Mare, cu valabilitate până astăzi la ora 18.00.  Alte râuri din judeţele Satu-Mare, Bihor şi Arad sunt până mâine la ora 12.00 sub atenţionare de Cod Galben.

Din după–amiaza zilei de ieri şi în cursul nopţii trecute, peste 800 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în cele 60 de localităţi din cele 4 judeţe afectate de inundaţii, respectiv Satu-Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj.

De ieri și până astăzi au fost evacuate preventiv 157 de persoane. Toate acestea sunt în siguranţă, unele fiind cazate la rude şi altele în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale.

După finalizarea fazei de intervenţie, imediat ce condiţiile meteo o vor permite, în paralel cu activitatea de înlăturare a efectelor fenomenelor hidro-meteo periculoase, va începe acţiunea de evaluare a pagubelor produse care va fi realizată de autorităţile locale.

Ministerul Afacerilor Interne rămâne mobilizat, având la dispoziție 13.500 de forțe, care pot fi folosite de către structurile care coordonează intervenţiile în plan local.

Viceprim-ministrului Gabriel OPREA este informat permanent în legătură cu evoluţia situaţiei operative, acţiunile din teren fiind coordonate prin Centrul de Coordonare a Intervenţiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 28, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.