La Carei s-a încheiat Festivalul BestFest 2015 – Primăvara Culturală Careiană

Festivalul BestFest 2015 – Primăvara Culturală Careiană s-a încheiat duminică, 31 mai 2015 cu un concert extraordinar susținut de renumitul cor „Kölcsey” din Debrețin în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi.

cOLAJ fOTO beSTfESTâPublicul a fost impresionat de interpretarea impecabilă a creațiilor compozitorilor celebri precum Kodály Zoltán, Bartók Béla, Franz Schubert, Claude Debussy, Robert Schumann, Bárdos Lajos, Tóth Péter, Kocsár Miklós, Karai József și Johannes Brahms. Corul a fost dirijat de Tamási László, Duffek Ildikó și Veres Anett. Acompaniamentul la pian a fost oferit de prof. dr. Duffek Mihály.

Timp de 3 luni, începând cu luna martie, careienii s-au putut bucura de o varietate de evenimente culturale și sportive, de la expoziții de fotografie, pictură, sculptură, proiecții de film, lansări de carte, spectacole de teatru, music-hall, concerte de muzică ușoară și clasică, spectacole de folclor, conferințe, simpozioane, turnee sportive și diverse competiții dedicate în special elevilor. Manifestările, peste 40 la număr, s-au desfășurat la Centrul Cultural al Municipiului Carei, Castelul Károlyi din Municipiul Carei și Biblioteca Municipală Carei. Câteva mii de oameni au participat la evenimente în cele trei luni de zile, fie localnici, fie turiști, dintre care unii venind special pentru unele dintre manifestări, alții aflându-se în tranzit.

În aceeași perioadă, Direcția de Cultură a relansat două proiecte, care se bucură de un interes din ce în ce mai crescut, „Europa la ea acasă – Muzicieni reprezentativi din țările U.E.” și „Cuibul de cărți”, proiecte care se vor derula pe toată perioada sezonului estival.

Organizatorii festivalului aduc mulțumiri tuturor celor care au adus o contribuție la buna desfășurare a manifestărilor și totodată reprezentanților media pentru promovarea constantă.

Seria evenimentelor culturale la Carei nu se oprește însă aici. În luna iulie se va desfășura cea de-a treia ediție a Festivalului Medieval „Villa Karul”, iar luna august aduce a opta ediție a Festivalului „AugustFest”. În premieră, tot în luna iulie se dorește organizarea unui mic festival de jazz.

Pe lângă acestea, se mai anunță o serie de alte surprize, pe toată durata verii. Vom reveni cu detalii în timp util.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 2, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *