Agenții economici din județ sunt obligați să comunice A.J.O.F.M. locurile de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare informează agenții economici din județ că au obligația de a comunica la agenție toate locurile de muncă vacante. Această obligație este dată de prevederile Legii nr.76/2002 cu modificările și completările ulterioare, care la art.10 prevede obligativitatea comunicării tuturor locurilor de muncă vacante în timp de 5 zile lucrătoare de la vacantarea lor.

AJOFM-Satu-Mare-7Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj, au obligația de a anunța în termen de 3 zile agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care aceștia au fost înregistrați.

De asemenea, angajatorii au obligația să comunice la AJOFM Satu Mare ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii.

Nerespectarea acestor termene se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 10.000 lei, în conformitate cu art.113 litera k) din Legea 76/2002.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 18, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *