Inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare au depistat numeroase nereguli la târgurile de anumale din județ

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 28 februarie-7 martie un număr de 87 de acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat un avertisment,15 amenzi contravenţionale în valoare de 10.660 lei şi s-a emis o ordonanţă de interzicere a activităţii.

porciAu fost verificate depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea și etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor, existența echipamentelor de protecție.

Marea pondere a activităţii inspectorilor de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. Satu Mare, şi în această  săptămână s-a axat pe verificarea târgurilor şi pieţelor de animale din judeţ, pe mişcarea animalelor între localităţi, precum şi pe afluirea acestora înspre pieţe şi târguri de animale, verificarea, mijloacelor/vehiculelor de transport animale, şi respectarea condiţiilor de bunăstare în timpul transportului.

Numeroase nereguli la târgurile de animale 

Au fost verificate târgurile din localităţile Hodod, Beltiug, Turţ. Pentru nerespectarea normelor de igienă privind întreţinerea adăposturilor pentru animale, administratorul târgului din Săcășeni a primit o amendă de 400 lei.

Pentru introducerea fără documente sanitare veterinare a altor animale în efectivele  existente, un producător din Baba Novac a fost amendat cu 600 lei.

Pentru înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare, un producător din Săcăşeni a fost amendat cu 600 lei.

Pentru transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare veterinare, au fost amendați cu 7.260 lei crescători şi transportatori din Negreşti Oaş, Tiream, Giorocuta, Socond, Ardud, Stâna, Târlşolț, Coltău – Maramureş.

Pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de  depozitare a  produselor alimentare, au fost sancționați cu amendă de 1.800 lei administratori  de unităţi din Măriuş, Culciu și Satu Mare. De asemenea, a fost emisă o ordonanţă de interzicere a activităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, pentru un magazin alimentar din localitatea Măriuş.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 9, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.