Viorica Dăncilă și Victor Negrescu au organizat conferința ”Învățând despre Europa”

Europarlamentarii PSD Viorica Dăncilă și Victor Negrescu au organizat, la Bruxelles, conferința „Învățând despre Europa”, menită să atragă atenția asupra importanței informației și educației despre Europa în perspectiva președinției române a Uniunii Europene din 2019.

unnamed (1)La conferință au luat parte Comisarul European pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics, mai mulți europarlamentari români și străini, precum și cadre universitare de specialitate din 9 centre universitare: București, Iași, Oradea, Craiova, Constanța, Cluj, Târgu-Mureș și Brașov.

Europarlamentarul Victor Negrescu a subliniat, în cadrul dezbaterii, faptul că România trebuie să se pregătească
pentru momentul în care va deține președinția Uniunii Europene în anul 2019. În acest context, implicarea mediului academic și a profesioniștilor în studii și afaceri europene trebuie să devină o prioritate, iar procesul de consultare publică trebuie să înceapă în cel mai scurt timp.

„Dacă vrem să vorbim cu adevărat despre rolul României în UE trebuie să ne pregătim încă de acum pentru perioada în care vom deține președinția rotativă a Uniunii. Pentru acest lucru trebuie să pregătim agenda, politicile și funcționarii care vor defini poziția României. Acesta este motivul pentru care am organizat această conferință cu cadre universitare specializate în studii europene din toată țara – pentru ca împreună să pregătim și să acționăm pentru a crește profilul României în spațiul european.

unnamedÎn calitate de cadru universitar specializat în afaceri europene, cred că mediul academic joacă un rol esențial în formarea elitelor de mâine, în pregătirea viitorilor funcționari români și europeni, dar și în definirea politicilor publice. De aceea, susțin crearea unui consorțiu pornind de la expertiza românească care să dezvolte strategia României în UE și viitoarea președinție românească”, a declarat Victor Negrescu.

Eurodeputatul social-democrat a dat asigurări că va lupta în continuare pentru creșterea ponderii României în UE, inclusiv prin susținerea creșterii numărului de români în instituțiile europene, mai ales la nivelul funcțiilor de conducere.

„Educația este un drept pentru toți cetățenii, iar astăzi toți românii trebuie să aibă acces la informații corecte și accesibile despre Europa. Împreună cu Comisarul pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics, am concluzionat că toți europenii trebuie să aibă acces la o formare minimă despre Europa, pentru că dacă vrem ca proiectul european să continue, trebuie ca toți cetățenii să simtă că înțeleg și profită de oportunitățile europene. Pentru a face acest lucru, investiția în educație trebuie să devină o prioritate la nivel european”, a mai afirmat Victor Negrescu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 24, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.