A fost inaugurat salonul VIP de obstetrică-ginecologie, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

Începând de azi, sătmărenii, dar mai ales sătmărencele vor beneficia de o nouă realizare în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Luni, 11 martie începând cu ora 13.00, la Spitalul Județean de Urgență a avut loc recepţia salonului VIP a Secţiei Obstetrică-Ginecologie.

Salon VIP Ginecologie (12)

Au participat Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare, vicepreședintele Mircea Govor, Adrian Marc, managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, directorul medical dr. Paula Mare precum și șefa Secției de Obstetrică-Ginecologie, dr. Viorica Varodi. 

În discursul său, Adrian Ştef a apreciat spiritul civic de care a dat dovadă conducerea firmei Schlemmer România şi le-a mulţumit pentru ajutorul acordat spitalului: „Sătmărencele nu mai trebuie să plece să nască în alte județe sau în alte țări, atât privind condițiile, cât mai ales profesionalismul medicilor sătmăreni. Cei care fac reclamă altor spitale și antireclamă spitalului din Satu Mare ar trebui să întrebe medicii sătmăreni câte cazuri au preluat de la alte spitale în stare gravă și au reușit să salveze și copii și mamele”, a spus Adrian Ștef. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 100.000 lei, inclusiv TVA. Noul salon cuprinde două spații cu câte două paturi fiecare. Lucrările de modernizare au constat în reabilitarea instalației termice, electrice, de apă, canalizare, și zugrăveli interioare. Spațiul a fost dotat cu mobilier medical modern și aparatură electrocasnică, grup sanitar propriu și instalație de aer condiționat.

Nu în ultimul rând, cu sprijinul Schlemmer România secția de Obstetrică-Ginecologie a fost dotată cu un electrocauter în valoare de 10.000 lei, investiție necesară blocului operator. 

De asemenea, proiectul “Servicii îmbunătăţite de obstetrică şi ginecologie în sistem interregional” este în curs de implementare, prin care secția va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare de aproape 500.000 de euro. “Așa cum am reușit performanța ca la Satu Mare să vină să se opereze pacienți din Cluj, sunt convins că în scurt timp la Satu Mare vor veni să nască paciente din Ungaria. Mulțumesc firmei Schlemmer România pentru sprijinul acordat, pentru că au dat dovadă de o responsabilitate socială exemplară, care să fie exemplu și pentru alte firme. Sunteți una din cele mai mari companii din Satu Mare și vă mulțumesc că v-ați alăturat eforturilor noastre privind modernizarea sistemului sanitar sătmărean”, a mai declarat Adrian Ştef.

Sănătatea este un domeniu prioritar pentru Consiliul Judeţean Satu Mare, conducerea judeţului considerând faptul că fiecare sătmărean care trece pragul unei unități medicale are dreptul să beneficieze de cele mai bune servicii de calitate din toate punctele de vedere. Consiliul Judeţean Satu Mare a înţeles importanţa calitatea condiţiilor de lucru atât pentru pacienţi cât şi pentru cadrele medicale.

În cursul acestui an vor continua reabilitările fiecărui etaj de la clădirea Spitalului Nou și de la cea a Spitalului Vechi.  

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 11, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.