La Tășnad s-a semnat Protocolul de înfrățire cu orașul Acqui Terme din Italia

În cadrul programului Zilei Orașului Tășnad, sâmbătă, 15 august a fost semnat Protocolul de înfrățire cu orașul Acqui Terme din Italia de către viceprimarul localității, Franca Rosso și primarul orașului Tășnad Vasile Mitrașca. La eveniment au participat prefectul județului Satu Mare dr. Eugeniu Avram, deputatul Octavian Petric, viceprimarul orașului Tășnad, Andrei Veron, șefi de instituții. Consilieri, membri delegaților orașelor înfrățite din Ungaria și Polonia.

DSC_0028Primarul Vasile Mitrașca a arătat că înfrățirea Tășnadului cu orașul Acqui Terme din Italia a  fost aprobată cu bucurie de Consiliul Local al orașului, iar semnarea acestui protocol de ziua orașului are profunde semnificații în direcția punerii în valoare a resurselor naturale în cazul nostru, a apei termale care va determina deopotrivă și dezvoltarea economică, culturală pe multiple planuri. ”Tășnadul este un oraș multicultural și prin faptul că avem aici prezente trei delegații, din Ungaria, din Polonia și din Italia. Mai avem protocoale de colaborare cu două orașe din Franța și două din Germania. Acest lucru înseamnă că suntem pe un drum bun, european, ascendent în beneficiul cetățenilor noștri. Acest acord va avea mai multe direcții, reciproc avantajoase cu referire la schimburi de experiență în domeniul cultural, sportiv, turism, precum și schimb de delegații”.

Franca Rossi a înmânat primarului Vasile Mitrașca scrisoarea prin care primarul orașului Acqui Terme aduce la cunoștință că, Consiliul local a votat în unanimitate înfrățirea cu orașul Tășnad din România. ”Este importantă pentru noi această înfrățire deoarece avem localități aproape identice, cu apă termală, cu șanse de dezvoltare pe care dorim să o realizăm. Dorim să promovăm în primul rând turismul precum și valorile culturale din țările noastre. Mulțumim pentru prezența alături de noi a prefectului județului dr. Eugeniu Avram, a deputatului Octavian Petric și președintelui Consiliului Județean Adrian Ștef, care a făcut posibilă realizarea acestui eveniment”, a spus primarul Tășnadului.

În încheiere, prefectul județului, dr. Eugeniu Avram a mulțumit membrilor Consiliului Local Tășnad că au fost de acord și au sprijinit demersul primarului pentru semnarea acestui protocol. ”Guvernul României prin mine ca reprezentant acestui în teritoriu sprijinim astfel de realizări, care sunt în folosul nostru atât din punct de vedere economic și care demonstrează solidaritatea între națiunile Uniunii Europene”, a spus prefectul Eugeniu Avram.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 16, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *