Comisia de Cod electoral discută luni cu reprezentanţii grupurilor privind votul prin corespondenţă

Biroul Comisiei de Cod electoral se va întâlni, luni, cu reprezentanţii grupurilor parlamentare pentru a discuta proiectul Legii votului prin corespondenţă, a anunţat deputatul PNL Mihai Voicu. „Obiectivul PNL rămâne adoptarea Legii votului prin corespondenţă în timp util pentru a fi aplicată la viitoarele alegeri parlamentare”, menţionează Mihai Voicu, preşedintele Comisiei de Cod electoral.

2015_03_19_voicu_rszCopreşedintele PNL Alina Gorghiu a scris joi pe Facebook că Parlamentul „are ocazia de a face dreptate” cetăţenilor români din diaspora şi să adopte în sesiunea parlamentară extraordinară legea votului prin corespondenţă, adăugând că speră ca noua conducere a PSD „să renunţe la ostilitatea manifestată până acum faţă de diaspora”.

„Obiectivul PNL rămâne adoptarea Legii votului prin corespondenţă în timp util pentru a fi aplicată la viitoarele alegeri parlamentare”, menţionează Mihai Voicu, preşedintele Comisiei de Cod electoral.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a scris joi pe Facebook că Parlamentul „are ocazia de a face dreptate” cetăţenilor români din diaspora şi să adopte în sesiunea parlamentară extraordinară legea votului prin corespondenţă, adăugând că speră ca noua conducere a PSD „să renunţe la ostilitatea manifestată până acum faţă de diaspora”.

La Comisia electorală condusă de liberalul Mihai Voicu au fost înregistrate mai multe propuneri privind votul prin corespondenţă, însă membrii comisiei nu au ajuns la un acord pe această temă, în sesiunea parlamentară februarie-iunie, deşi toate partidele anunţaseră, după alegerile prezidenţiale, că aceasta este o prioritate legislativă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 19, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.