Duminică la Domăneşti a avut loc o nouă ediţie a Festivalului Porumbului

O nouă ediţie a Festivalului Porumbului a avut loc duminică, 6 septembrie, în localitatea Domăneşti. La deschiderea oficială au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şeful Cancelariei Instituţiei Prefectului, Raul Băbţan, consilierul judeţean Pinter Jozsef şi primarul comunei Moftin, Gheorghe David.

p1Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a asigurat pe locuitorii satului Domăneşti de tot sprijinul său şi a transmis salutul vicepreşedintelui Mircea Govor. De altfel, primarul Gheorghe David a ţinut să le mulţumească preşedintelui Ştef şi vicepreşedintelui Govor pentru sprijinul acordat în vederea construirii noului pod peste Crasna din satul Domăneşti, respectiv a asfaltării drumurilor din sat.

p2

p3

p4

p5Pe scena festivalului au evoluat cercul de muzică populară maghiară din Szamosszeg (Ungaria), grupul folcloric Dancs Lajos din Mátészalka, grupul folcloric Muguraşii Moftinului, formaţia de dansuri germane Gemeinsam Satu Mare, respectiv formaţia de dans maghiar din Domăneşti. Sergiu Vitalian-Vaida cu Nănaşii a oferit un recital de folclor românesc şi momente vesele. Programul a continuat cu recitalul de muzică populară al interpreţilor Cornelia Radocea, Florin şi Florina Mariş, apoi cu muzică maghiară de petrecere cu Liszter Sándor şi Vadrózsák (Trandafirii Sălbatici). Seara, trupa Compact a oferit un concert extraordinar live, urmat de la ora 21.00 de concertul trupei Irigy Hónaljmirigy din Ungaria. Manifestările s-au încheiat cu un bal în aer liber cu DJ Lukacs din Domăneşti.

p6Concursul gastronomic organizat sub genericul “Eşti ceea ce mănânci”, a stârnit interesul localnicilor, asemeni ediţiilor precedente. Aşa se face că în competiţie au participat 9 echipe, cu 11 feluri de mâncare. Majoritatea competitorilor au gătit gulaşuri la ceaun, tocăniţe şi chiar sarmale, toate la ceaun. După cum era de aşteptat la un festival al porumbului, n-a lipsit mămăliga şi desertul din făină de mălai. Misiunea juriului a fost destul de dificilă de a desemna trei câştigători din cei 9 concurenţi. Locul I a revenit echipei din Ungaria, cu un gulaş picant, locul II lui Mugurel Murg, cu o tocăniţă din carne de porc, iar locul III i-a revenit lui Farkas Gheorghe, cu tocăniţă cu mămăligă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 9, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *