Început de an școlar la Colegiul Tehnic „UNIO – Traian Vuia” din Satu Mare

Într-o atmosferă de sărbătoare, luni, 14 septembrie, cei 506 elevi ai Colegiului Tehnic „UNIO – Traian Vuia” din Satu Mare și-au dat întâlnire în prima zi de școală a noului an școlar, pentru a participa la deschiderea festivă. La festivitate au participat directorul colegiului, dr. Vlaicu Popescu, directorul adjunct Adina Ciutan, președintele Sindicatului din Învățământul Preuniversitar, ing. Ioan Drăgan, preotul ortodox Florin Orășteanu și Marian Farcău din partea Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, împreună cu cele 45 de cadre didactice ale școlii.

DSC_0002După intonarea Imnului de stat, directorul colegiului a menționat că îi revine onoarea de a coordona din postura de director, împreună cu directorul adjunct, întreaga activitate a școlii. A precizat că misiunea sa constă în promovarea unui învățământ deschis, flexibil, care să asigure pregătirea tinerilor specialiști capabili să răspundă exigențelor impuse de standardele europene, de a consolida rolul școlii ca centru de resurse educaționale pentru comunitate, de a forma elevi ca viitori cetățeni activi și creativi, capabili să se integreze pe piața muncii și într-o societate dinamică de tip european.

1

2Directorul dr. Vlaicu Popescu a considerat că este o zi specială, o zi în care speranța și bucuria sunt mai puternice decât tristețea și îngrijorările. Toată lumea retrăiește emoția unui începutului unui nou an școlar. Cadrele didactice așteaptă cu însuflețire întâlnirea cu elevii pentru a-și putea îndeplini menirea lor de dascăli. „Educația este darul cel mai de preț al fiecărui individ, acesta ar trebui să fie deviza fiecăruia dintre noi: cadre didactice, elevi, părinți. Cine învață are mai multe șanse în viață. Cine învață este mai sănătos. Cine învață este mult mai respectat decât ceilalți și știe, la rândul lui, să respecte. Merită să învățăm. Merită să-i învățăm pe ceilalți: elevii noștri, colegii noștri, copiii noștri. Respectul, încrederea și toleranța sunt trei valori care trebuie să domine comunitatea școlară. Sunt valori ale căror sensuri le dăm împreună, prin colaborare permanentă”, a spus directorul colegiului dr. Vlaicu Popescu. În continuare el și-a exprimat convingerea că reprezentanții comunității locale vor veni în întâmpinarea nevoilor cu care se confruntă instituția pe care o conduce, pentru a beneficia în viitor de cetățeni responsabili.

3

4

5În anul școlar 2015-2016 la Colegiul Tehnic „UNIO – Traian Vuia” sunt înscriși un număr de 506 elevi în 24 de clase, o clasă de liceu, clasa a IX-a și trei clase profesionale, dintre care 2 cu profil de mecanici auto și o clasă cu profilul instalații în construcții publice. Numărul cadrelor didactice este de 45. În prezent școala a primit cu ajutorul Primăriei municipiului Satu Mare, din fonduri europene, bani pentru reabilitarea și modernizarea completă a clădirii și a cabinetelor și va fi transformată într-un Centru de învățământ profesional în sistem dual, un centru de nivel european.

În încheierea festivităţii, directorul colegiului dr. Vlaicu Popescu a transmis tuturor multă putere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efortului depus, părinților multă răbdare, și să ne bucurăm împreună la sfârșitul anului școlar văzând satisfacția care va licări în ochii copiilor noștri. Să nu uităm motto-ul zilei, citându-l pe Aristotel că: “Educația este cea mai bună provizie pe care o poți face pentru bătrânețe!”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 14, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.