Se înmulțesc furturile: noi suspecți depistați

Poliţiştii sătmăreni au identificat ieri principalii suspecţi în cazul mai multor furturi din buzunare, gospodării ori instituţii, reuşind şi recuperarea prejudiciilor cauzate.

7941_gDoi fraţi de 17 şi 18 ani. T.S. şi T.F., sunt suspectaţi de poliţiştii Postului de Poliţie Racşa că au sustras mai multe bunuri din incinta şcolii din localitatea Racşa Vii. Tinerii au pătruns după lăsarea întunericului în şcoală şi au furat o unitate centrală şi mai multe componente de calculator, cauzând un prejudiciu de peste 3.000 lei.  Contravaloarea pagubei rezultate în urma comiterii furtului a fost achitată, tinerii fiind cercetaţi în cadrul unui dosar penal pentru infracţiunea săvârşită.

Şi poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare au depistat suspecţii în cazul sustragerii unui telefon mobil în valoare de 800 de lei, în Piaţa Someş din municipiu. Ieri, după ora 15.00, o tânără de 23 de ani a sesizat patrula de siguranţă publică ce acţiona în zona pieţei, reclamând că i-a fost sustras telefonul din buzunarul exterior al hainei. Tânăra le-a relatat poliţiştilor că o femeie pe care o cunoştea din vedere, a abordat-o în timp ce se deplasa printre tonetele din piaţă, oprind-o şi apropiindu-se de ea în mod insistent. Ulterior, la ieşirea din piaţă a constatat că-i lipseşte telefonul din buzunar.

Ancheta a fost preluată de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, linia de muncă „furturi din buzunare”, aceştia reuşind în scurt timp, pornind de la datele furnizate de partea vătămată, să identifice principala suspectă în acest caz, o sătmăreancă de 31 de ani, Timea V. Bunul furat a fost găsit însă asupra cumnatului suspectei, Geza V., de 32 de ani, de asemenea, din Satu Mare, anchetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de tăinuire. În acest dosar poliţiştii continuă cercetările pentru a proba activitatea infracţională a celor două persoane suspectate de furt calificat şi tăinuire.

Atragem atenţia sătmărenilor asupra conduitei precaute pe care este indicat să o manifeste în locurile aglomerate, pieţe, magazine, gări. Evitaţi compania persoanelor necunoscute, nu vă lăsaţi atraşi în discuţii cu asemenea persoane care nu urmăresc decât găsirea momentului potrivit pentru a comite o infracţiune.

În momentul în care simţiţi că se face pressing asupra dumneavoastră schimbaţi imediat locul şi verificaţi geanta sau portofelul. Purtaţi telefonul şi portofelul în buzunarele interioare ale hainelor, asigurate cu fermoar.

Reţineţi cât mai multe amănunte care ar putea conduce la prinderea suspecţilor, în cazul în care sunteţi victima unui furt, şi anunţaţi de îndată patrula de ordine publică sau apelaţi numărul de urgenţă 112!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 14, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.